Κορωνοϊός στη Βρετανία: Τα μεγαλύτερα αεροδρόμια ζητούν κρατική βοήθεια

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020 15:35 Κορωνοϊός στη Βρετανία: Τα μεγαλύτερα αεροδρόμια ζητούν κρατική βοήθεια

Απειλούνται ακόμη και με κλείσιμο - Ζητούν πακέτο διάσωσης από τον Μπόρις Τζόνσον.

Τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Βρετανίας, των Χίθροου και Γκάτγουικ περιλαμβανομένων, έστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον για να ζητήσουν οποιαδήποτε κυβερνητική στήριξη προς την αεροπορική βιομηχανία να περιλάβει και βοήθεια για τα αεροδρόμια, τα οποία αναφέρουν πως μπορεί να χρειαστεί να κλείσουν εντελώς εξαιτίας του κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση αναμένεται να παρουσιάσει αργότερα σήμερα ένα πακέτο διάσωσης για επιχειρήσεις, όπως οι αεροπορικές εταιρείες και οι παμπ, που απειλούνται με κατάρρευση εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού.

Διευθυντές βρετανικών αεροδρομίων αναφέρουν στην επιστολή τους προς τον Τζόνσον ότι οι επιχειρήσεις τους πλήττονται σοβαρά από το γεγονός ότι δεν γίνονται πτήσεις και πως θέσεις εργασίας μπορεί να χαθούν. Ζητούν να περιληφθούν σε οποιοδήποτε μέτρο στήριξης του αεροπορικού τομέα και να συναντηθούν με τον υπουργό Μεταφορών.

«Μπορεί να χρειαστεί να κλείσουμε εγκαταστάσεις για επιβάτες και να σταματήσουμε τις επιχειρήσεις», αναφέρει η ομάδα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Γι' αυτό σας ζητούμε να καταστήσετε τις ανάγκες των αεροδρομίων της Βρετανίας κορυφαία κυβερνητική προτεραιότητα αυτή την περίοδο και να κάνετε σαφή τη δέσμευσή σας να στηρίξετε την αεροπορική βιομηχανία».

Η επιστολή υπογράφεται από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Χίθροου, του αεροδρομίου με τη μεγαλύτερη κίνηση στη Βρετανία και την Ευρώπη, καθώς και από τους προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους του Γκάτγουικ, δεύτερου μεγαλύτερου αεροδρομίου της Βρετανίας, και του Μάντσεστερ, του τρίτου σε κίνηση βρετανικού αεροδρομίου, καθώς και από τον οργανισμό των αεροδρομίων, τον AOA.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση