Κορωνοϊός: Πρώτη ημέρα επιβολής αυστηρών περιοριστικών μέτρων στη Βρετανία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 15:50 Κορωνοϊός: Πρώτη ημέρα επιβολής αυστηρών περιοριστικών μέτρων στη Βρετανία

Τουλάχιστον 3 βδομάδες θα διαρκέσουν οι περιορισμοί - Δεν έχουν προηγούμενο σε καιρό ειρήνης.

Αυστηρά περιοριστικά μέτρα επιβάλλονται από την Τρίτη στη Βρετανία, αφού ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έδωσε εντολή ο κόσμος να μείνει στα σπίτια του, τα καταστήματα να κλείσουν και να σταματήσουν όλες οι κοινωνικές συναθροίσεις ώστε να σταματήσει η διάδοση του κορωνοϊού.

Αυτοί οι περιορισμοί, που δεν έχουν προηγούμενο σε καιρό ειρήνης και θα διαρκέσουν τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, επιβλήθηκαν για να αποτραπεί ενδεχόμενη κατάρρευση της κρατικής Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας (NHS), καθώς ο αριθμός των νεκρών στη Βρετανία αυξήθηκε σε 335.

Ωστόσο από φωτογραφίες που αναρτώνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται πως οι συρμοί του μετρό του Λονδίνου εξακολουθούν να είναι γεμάτοι επιβάτες και μια μεγάλη αλυσίδα λιανικής ανακοίνωσε πως θέλει να παραμείνει ανοικτή.

Υπήρξαν διαμαρτυρίες πως οι οδηγίες προκαλούν σύγχυση ή πως δεν αρκούν.

«Έχουν απολύτως κρίσιμη σημασία ώστε να εξασφαλίσουμε πως η NHS μας (η Εθνική Υπηρεσία Υγείας) είναι όσο ισχυρότερη γίνεται για να περιορισθεί η διάδοση», δήλωσε στο BBC ο υπουργός Προεδρίας της κυβέρνησης Μάικλ Γκόουβ.

Αυτό σημαίνει περιορισμό της κοινωνικής επαφής και συμμόρφωση με τις συμβουλές που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση. Ο κόσμος πρέπει να μείνει στο σπίτι για να προστατευθεί, για να προστατεύσει την NHS και για να σωθούν ζωές.

Οι περιορισμοί στις μετακινήσεις, βάσει των οποίων οι πολίτες πρέπει να βγαίνουν από τα σπίτια τους για πολύ συγκεκριμένους λόγους, όπως για να πάνε στο σουπερμάρκετ ή για να αθληθούν μια φορά την ημέρα, ανακοινώθηκαν αργά χθες, Δευτέρα, το βράδυ, από τον Τζόνσον.

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση