Ιταλία: Η viral ιστορία του ιερέα που έδωσε τον αναπνευστήρα του για να σωθεί κάποιος νεότερος

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020 13:31 Ιταλία: Η viral ιστορία του ιερέα που έδωσε τον αναπνευστήρα του για να σωθεί κάποιος νεότερος

 Η παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού αναγκάζει τους γιατρούς και τις νοσοκόμες να πάρουν δύσκολες αποφάσεις για το ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει. Είναι η πιο σκληρή απόφαση που θα μπορούσε ποτέ να πάρει κάποιος.

Θετικός στον κορωνοϊό, με αυτή ακριβώς την απόφαση βρέθηκε αντιμέτωπος ο 72χρονος Ιταλός ιερέας Ντον Τζουζέπε Μπεραρντέλι. Ο ιερέας αποφάσισε μάλιστα, να βάλει τις ζωές των άλλων πάνω από την δική του, δίνοντας τον αναπνευστήρα του σε έναν νεότερο ασθενή προκειμένου να σωθεί εκείνος.

 

 

Ο Μπεραρντέλι έκανε αυτή την θυσία στις 15 Μαρτίου και τώρα η είδηση του θανάτου του έχει γίνει viral στο Twitter. Ο Ντον Τζιουζέπε Μπερναντέλι, ένας ιερέας εδώ και 47 χρόνια, υπηρετούσε ως αρχιεπίσκοπος του Κασνίγκο στην μητρόπολη του Μπέργκαμο της Βόρειας Ιταλίας, μία από τις περιοχές που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία του κορωνοϊού. Ο Μπεραρντέλι έπασχε από χρόνιο αναπνευστικό πρόβλημα, οπότε η ενορία του είχε αγοράσει έναν αναπνευστήρα για να τον βοηθήσει να το αντιμετωπίσει.

Η κοινότητά του μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον ιερέα

Η Κλάρα Πόλι, δήμαρχος της πόλης Φιοράνο, όπου ο Ντον Τζιουζέπε ήταν πάστορας, μίλησε για τον χαρακτήρα του Μπεραρντέλι στην ιταλική εφημερίδα FarodiRoma: «Ένας σπουδαίος άνθρωπος… ήταν πάντα χαρούμενος και γεμάτος ενθουσιασμό, έδωσε ειρήνη και χαρά στις κοινότητές μας. Ήταν ένας ιερέας που άκουγε τους πάντες, ήξερε πώς να ακούσει».

Ένας χρήστης του Twitter από το Σικάγο δήλωσε πως ο Μπεραρντέλι υπήρξε πατρική φιγούρα στα ξαδέρφια του στην Ιταλία, όταν ο πατέρας τους πέθανε. «Πόσο μικρός κόσμος. Η οικογένειά μου στην Ιταλία ήταν πολύ δεμένοι μαζί του» έγραψε. «Ήταν μια πατρική φιγούρα για τα ξαδέρφια μου όταν έχασαν τον πατέρα τους σε νεαρή ηλικία. Ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος και τώρα η οικογένειά μου τον θρηνεί».

Σχολιάζοντας την ανιδιοτελή πράξη του Μπεραρντέλι, ένας νοσηλευτής στον οίκο ευγηρίας του Κάσνιγκο, δήλωσε στην εφημερίδα: «Είμαι βαθιά συγκλο0νισμένος από το γεγονός ότι ο αρχιεπίσκοπος του Κασνίγκο, Ντον Τζιουζέπε Μπεραρντέλι – για τον οποίο η κοινοτική ενορία είχε αγοράσει έναν αναπνευστήρα – απαρνήθηκε την συσκευή και την έδωσε σε κάποιον νεότερο από αυτόν».

Πηγή: iefimerida.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση