Ισραήλ: Άνοιξε πυρηνικό καταφύγιο για να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 18:56 Ισραήλ: Άνοιξε πυρηνικό καταφύγιο για να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός

Ένα πυρηνικό καταφύγιο στους λόφους της Ιερουσαλήμ άνοιξε το Ισραήλ για να βοηθήσει στον συντονισμό για να καταπολεμηθεί ο κορωνοϊός.

Το καταφύγιο, που ονομάζεται «Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης», είχε κτισθεί πριν δέκα χρόνια από το Ισραήλ υπό τον φόβο πυρηνικής σύρραξης με το Ιράν και εξαιτίας της ανταλλαγής πυραύλων με την σιιτική οργάνωση του Λιβάνου Χεζμπολάχ και την παλαιστινιακή Χαμάς.

«Το καταφύγιο είναι άλλο ένα εργαλείο για τη διαχείριση, τον εντοπισμό και την εποπτεία. Αντιλαμβανόμαστε κάλλιστα πως η κρίση αυτή θα μας συνοδεύει για μία παρατεταμένη περίοδο ακόμη», τόνισε κυβερνητικές πηγές.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις του ανοίγματος του καταφυγίου, δηλώνοντας σε ισραηλινό ραδιοφωνικό σταθμό πως «δεν είναι σημαντικό για την κρίση. Δεν βρισκόμαστε υπό πυραυλική επίθεση για να χρειάζεται να χωθούμε στα υπόγεια».

Νωρίτερα, ο υπουργός Ενέργειας Γιουβάλ Στάινιτς είχε αστειευθεί σε άλλον ραδιοσταθμό, τονίζοντας πως η χρησιμότητα του καταφυγίου είναι ελάχιστη «γιατί προστατεύει από βόμβες κι όχι από μικρόβια». Το Ισραήλ έχει καταγράψει 2.666 κρούσματα κορωνοϊού και οκτώ θανάτους, ενώ ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει δηλώσει πως ενδέχεται να κηρυχθεί καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας μέσα στις επόμενες ημέρες.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση