Κορωνοϊός: Η Ουγγαρία απαγορεύει την κυκλοφορία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020 10:13 Κορωνοϊός: Η Ουγγαρία απαγορεύει την κυκλοφορία

Κορύφωση της πανδημίας τον Ιούνιο ή Ιούλιο βλέπει ο Ορμπάν.

Περιορισμούς στις εξόδους πολιτών επιβάλλει στους πολίτες της η Ουγγαρία από τις 28 Μαρτίου έως τις 11 Απριλίου, στο πλαίσιο των προσπαθειών να καταπολεμηθεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, όπως δήλωσε σήμερα στον δημόσιο ραδιοσταθμό ο πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Ορμπάν.

Η κίνηση αυτή γίνεται για να μειωθεί περαιτέρω ο αριθμός των κοινωνικών επαφών, οι οποίες έχουν ήδη μειωθεί σε περίπου 10% του κανονικού τους ποσοστού, αλλά πρέπει να μειωθούν κι άλλο, επισήμανε ο Ορμπάν.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε επίσης ότι η ουγγρική κυβέρνηση θα παρουσιάσει κάποια στιγμή κατά την πρώτη ή τη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου το σχέδιο δράσης της για την επανεκκίνηση της οικονομίας της χώρας μετά τον νέο κορωνοϊό, πρόσθεσε ο δημόσιος ραδιοσταθμός.

Ο Ορμπάν σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας, αλλά προς το παρόν αυτή έρχεται σε δεύτερη μοίρα καθώς προέχει να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές. Η Ουγγαρία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια μακρά ανοδική τάση της επιδημίας, η οποία αναμένεται να κορυφωθεί τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, πρόσθεσε.

Η Βουλγαρία δίνει 30,6 εκατ.ευρώ για τη στήριξη γιατρών και νοσηλευτών

Τη διάθεση ποσού ύψους 30,68 εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο τη στήριξη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, ενέκρινε το υπουργείο Υγείας της Βουλγαρίας.

Το ποσό αναμένεται να καταβληθεί σύντομα στους περίπου 14.000 υπαλλήλους του κλάδου Υγείας, όπως μετέδωσε η δημόσια ραδιοφωνία της Βουλγαρίας (BNR).

Πρόκειται για ένα δεύτερο μέτρο στήριξης, καθώς από τον Μάρτιο του 2020 γιατροί, νοσηλευτές και το σύνολο του προσωπικού στα νοσοκομεία λαμβάνει, μαζί με τοn μισθό του, επιπλέον ποσό 511 ευρώ, για την αγορά προστατευτικού εξοπλισμού.

Χθες το βράδυ ανακοινώθηκε ότι το σημείο ελέγχου στο Ζλάτογκραντ, στα σύνορα με την Ελλάδα, είναι κλειστό. Η πρόταση των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης να κλείσει το συνοριακό σημείο διέλευσης, ως μέτρο κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού έχει εγκριθεί από την εθνική ομάδα συντονισμού, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ΒΤΑ.

Ο υπουργός Υγείας Κίριλ Ανάνιεφ ανακοίνωσε ότι παρατείνεται έως τις 12 Απριλίου η εφαρμογή των αυστηρών περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ο επικεφαλής της ομάδας συντονισμού για την καταπολέμηση του ιού στη Βουλγαρία, καθηγητής Βέντσισλαβ Μουταφτσίσκι, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί, ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο επιβεβαιώθηκαν 33 νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό σε 276.

Σε εξέλιξη ο εφοδιασμός του Χιούστον με διαγνωστικά τεστ

Ο δήμαρχος του Χιούστον στις ΗΠΑ Σιλβέστερ Τέρνερ δήλωσε ότι η πόλη του έχει αρκετό ιατρικό υλικό ώστε να εφοδιάζει μέχρι το Σάββατο τα ιατρικά διαγνωστικά κέντρα με διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό.

Ο ίδιος είπε ότι το Χιούστον θα πρέπει να λάβει 5.000 διαγνωστικά τεστ για την COVID-19 στη διάρκεια της σημερινής ημέρας.

Ο δήμαρχος ανέφερε επίσης ότι το διαγνωστικό κέντρο που έχει στηθεί στο στάδιο Μπάτλερ του Χιούστον έχει πραγματοποιήσει διαγνωστικά τεστ για την COVID-19 σε περισσότερους από 11.000 ανθρώπους.

Ο Τέρνερ εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι τα περιστατικά μόλυνσης από την COVID-19 στο Χιούστον θα αυξηθούν, καθώς θα γίνονται όλο και περισσότερα διαγνωστικά τεστ.

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση