Πέθανε από κορoνοϊό ο Γάλλος πρώην υπουργός Πατρίκ Ντεβεντζιάν

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020 18:29 Πέθανε από κορoνοϊό ο Γάλλος πρώην υπουργός Πατρίκ Ντεβεντζιάν

Είχε νοσήσει από τις 26 Μαρτίου.

Πέθανε από επιπλοκές του κορονοϊού, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Πατρίκ Ντεβεντζιάν σε ηλικία 75 ετών.

Ο ίδιος είχε ανακοινώσει την Πέμπτη 26 Μαρτίου ότι είχε χτυπηθεί από την επιδημία, στον λογαριασμό του στο Twitter. Είχε τεθεί σε καραντίνα σε νοσοκομείο της περιφέρειάς του, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Τα μηνύματά του συγκλονίζουν

Στα τελευταία του μηνύματα ο Πατρίκ Ντεβεντζιάν είχε συγκλονίσει ευχαριστώντας το ιατρικό προσωπικό: "έχω χτυπηθεί από την επιδημία... Είμαι κουρασμένος, αλλά έχω σταθεροποιηθεί χάρη αυτών, ανεβαίνω την ανηφόρα και τους απευθύνω ένα τεράστιο ευχαριστώ για την συνεχή προσφορά τους σε όλους τους ασθενείς", έγραψε στις 26 Μαρτίου, λίγο πριν πεθάνει.

Ποιος ήταν ο Πατρίκ Ντεβεντζιάν

Δικηγόρος στο επάγγελμα, υπήρξε βουλευτής του συντηρητικού κόμματος από το 1986 ως το 2017 και στη συνέχεια εξελέγη περιφερειάρχης. Γιός του Αρμένιου μηχανικού Roland Devedjian, ο οποίος γεννήθηκε στην Τουρκία αλλά μετανάστευσε στη Γαλλία εξαιτίας της γενοκτονίας των Αρμενίων, και την γαλλίδας Monique Wallois, ο Πατρίκ Ντεβεντζιάν υπηρέτησε σε όλη την ιεραρχία του συντηρητικού κόμματος και υπήρξε υπουργός του Ζακ Σιράκ, του Νικολά Σαρκοζί και του Φρανσουά Φιγιόν.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση