Κανονικά το Άγιος Φως σε Ελλάδα και ορθόδοξες χώρες – Όλο το σχέδιο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020 22:41 Κανονικά το Άγιος Φως σε Ελλάδα και ορθόδοξες χώρες – Όλο το σχέδιο

Το Άγιο Φως θα φτάσει κανονικά στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες ορθόδοξες χώρες παρά τα αυστηρά μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Αυτό αποκαλύπτει το δημοσίευμα της Jerusalem Post το οποίο επικαλείται από το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών που τονίζουν πως παρά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας το θέμα με το Άγιο Φως φέρεται να είναι λυμένο.

Και αυτό γιατί το Ισραήλ φέρεται να είναι διατεθημένο να δεχθεί τις ειδικές πτήσεις από την Ελλάδα και τα ορθόδοξα κράτη που διεξάγονται κάθε χρόνια για να μεταφερθεί στο Άγιο Φως.

“Ο ακριβής τρόπος του εγχειρήματος δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί δήλωσε η πηγή του υπουργείου Εξωτερικών, επειδή το υπουργείο Υγείας μπορεί να θέσει περισσότερους περιορισμούς λόγω του κορωνοϊού, αλλά έχουν ήδη οργανωθεί πτήσεις για να φέρουν το φως στη Ρωσία, την Ουκρανία και την Ελλάδα” αναφέρει χαρακτηριστικά η Jerusalem Post.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα η τελετή θα γίνει κανονικά στον Πανάγιο Τάφο παρουσία 10 το πολύ 15 εκπροσώπων των χριστιανικών εκκλησιών και στη συνέχεια το Άγιο Φως θα μεταφερθεί στο αεροδρόμιο του Τελ Α βιβ, όπου θα δοθεί στις αντιπροσωπείες των χριστιανών, που όμως δεν πρόκειται να επιβιβαστούν στο έδαφος του Ισραήλ καθώς διατηρείται η καραντίνα.

Πηγή: jerusalem post

Προσαρμοσμένη αναζήτηση