Κορωνοϊός: 82 νεκροί στη Ρουμανία- Γιατροί και νοσηλευτές το 10% των κρουσμάτων στο Μαυροβούνιο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020 13:12 Κορωνοϊός: 82 νεκροί στη Ρουμανία- Γιατροί και νοσηλευτές το 10% των κρουσμάτων στο Μαυροβούνιο

Νέα δέσμη μέτρων, ύψους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ στη Σλοβενία.

Σε 82 ανέρχεται ο αριθμός των θυμάτων του κορονοϊού στη Ρουμανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το πρωί, η Ομάδα Στρατηγικής Επικοινωνίας (GCS) της χώρας. Τα τελευταία δύο θύματα του ιού είναι δύο 70χρονοι άνδρες.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, οι δύο άνδρες έπασχαν από χρόνιες παθήσεις.

Μαυροβούνιο

Το 10% του συνόλου των 105 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στο Μαυροβούνιο είναι γιατροί και νοσηλευτές, ενώ 237 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας βρίσκονται σε αυτοαπομόνωση, όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της χώρας.

Το Ινστιτούτο υπογράμμισε ότι το ιατρικό προσωπικό που μολύνθηκε με COVID-19 εκτέθηκε στην ασθένεια εκτός του χώρου εργασίας του.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Μπόμπαν Μουγκόσα αναφέρθηκε στα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας των πολιτών, τονίζοντας πως ήταν απαραίτητα διότι «ορισμένοι πολίτες δεν είχαν συμμορφωθεί με τις προηγούμενες οδηγίες και έθεταν σε κίνδυνο τόσο τους ίδιους όσο και τη δημόσια υγεία».

Σλοβενία

Νέα δέσμη μέτρων, ύψους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ, για τη στήριξη της οικονομίας απέναντι στις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Σλοβενίας.

Η ολομέλεια της Βουλής θα συζητήσει- στην αυριανή συνεδρίασή της- το νέο πακέτο μέτρων, το οποίο περιλαμβάνει επιδόματα για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, ειδικά οικονομικά κίνητρα για τις επιχειρήσεις (όπως αναβολή των φορολογικών υποχρεώσεων, εγγυήσεις δανείων και χρηματοδότηση ασφαλιστικών εισφορών), καθώς και επιδόματα για τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, τις πολύτεκνες οικογένειες και τους φοιτητές.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι τα μέτρα θα ισχύσουν μέχρι τον Μάιο και εξετάζεται η επέκταση της ισχύος τους μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση