Κορωνοϊός: Η Κροατία αυξάνει τον κατώτατο μισθό εν μέσω πανδημίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020 11:37 Κορωνοϊός: Η Κροατία αυξάνει τον κατώτατο μισθό εν μέσω πανδημίας

Τρεις μήνες χωρίς καταβολή φόρων για τις επιχειρήσεις.

Στην Κροατία έχουν καταγραφεί 1.011 κρούσματα κορωνοϊού, 7 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Covid-19 και η κυβέρνηση ενέκρινε νέα μέτρα για την ενίσχυση της οικονομίας που πλήττεται από την κρίση.

Ο υπουργός Οικονομικών της Κροατίας Ζντράβκο Μάριτς υπογράμμισε πως η κυβέρνηση επεξεργάστηκε τη δέσμη μέτρων του Απριλίου, αποφασίζοντας να αυξήσει τις ενισχύσεις σε προβληματικές επιχειρήσεις, με στόχο τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Ένα από τα μέτρα που εγκρίθηκαν είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού και η διαμόρφωση των καθαρών αποδοχών των εργαζομένων σε 725 ευρώ. Η κυβέρνηση θα καλύψει ποσοστό περίπου 60% των ασφαλιστικών εισφορών ανά υπάλληλο, με το μέτρο να αποτελεί δαπάνη για το δημόσιο, ύψους περίπου ένα δισ.ευρώ. Δικαιούχοι είναι οι εργοδότες που δεν απολύουν εργαζόμενους.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι 66.000 επιχειρήσεις με περισσότερους από 400.000 εργαζόμενους έχουν υποβάλει αίτηση για να ενταχθούν σε αυτό το μέτρο. Οι πληρωμές θα πραγματοποιηθούν μέχρι τις 10 Απριλίου.

Ορισμένα από τα υπόλοιπα μέτρα που εγκρίθηκαν, αφορούν τη μερική ή -σε ορισμένες περιπτώσεις- πλήρη απαλλαγή των επιχειρήσεων από την υποχρέωση καταβολής φόρων (εισοδήματος, εισφορών και επί των κερδών), για τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο. Μέχρι στιγμής 62.086 επιχειρήσεις έχουν υποβάλει αίτηση για να ενταχθούν στη σχετική ρύθμιση.

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση