Κορωνοϊός Αίγυπτος: 58 οι νεκροί, 865 τα κρούσματα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020 13:20 Κορωνοϊός Αίγυπτος: 58 οι νεκροί, 865 τα κρούσματα

Η Κοπτική Εκκλησία πεκτείνει την αναστολή όλων των ακολουθιών της καθ' όλη την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας.

Την υψηλότερη ημερήσια αύξηση μέχρι σήμερα παρουσίασε η Αίγυπτος το τελευταίο 24ωρο, με 86 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, φθάνοντας συνολικά στα 865.

Παράλληλα, ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους 58, με έξι ακόμη ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους από τον φονικό ιό, όλοι τους Αιγύπτιοι, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας της χώρας.

Ο Αιγύπτιος Πρωθυπουργός Μουστάφα Μαντμπούλι δήλωσε χθες ότι η προσεχής εβδομάδα θα είναι καθοριστική αναφορικά με την αναγκαία τήρηση των προληπτικών μέτρων από τους πολίτες για να περιοριστεί η εξάπλωση της Covid-19 στη χώρα.

Από τα παραπάνω κρούσματα, 201 νοσούντες έχουν αναρρώσει πλήρως.

Η Κοπτική Εκκλησία της Αιγύπτου επεκτείνει την αναστολή όλων των ακολουθιών της καθ' όλη την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας, λόγω κορωνοϊού

Η Κυριακή του Πάσχα εορτάζεται από τους Κόπτες στις 19 Απριλίου, όπως και το Πάσχα των Ορθοδόξων.
Παράλληλα η Κοπτική Εκκλησία τονίζει ότι τα μυστήρια των γάμων δεν πραγματοποιούνται καθόλου, ενώ και στις κηδείες παρευρίσκεται μόνον το στενό οικογενειακό περιβάλλον.

Μάλιστα η Κοπτική Εκκλησία ζήτησε από τα κατά τόπους εργαστήρια των ενοριών της ανά τη χώρα να φτιάξουν ρούχα για το ιατρικό προσωπικό, ενώ αποφάσισε να προσφέρει επίσης 3 εκατομμύρια αιγυπτιακές λίρες (περίπου 167.000 ευρώ) για την αγορά αναπνευστήρων.

Το Μουσουλμανικό Κέντρο του Ελ Άζχαρ, που επίσης έχει αναστείλει όλες τις λατρευτικές εκδηλώσεις στα τζαμιά της χώρας, προσέφερε 5 εκατομμύρια λίρες (περίπου 278.000 ευρώ) ως συμβολή στις προσπάθειες της Αιγύπτου για την καταπολέμηση του κορωναϊού.

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση