Κορωνοϊός: Σε σταθερή κατάσταση ο Μπόρις Τζόνσον - Πότε θα επιστρέψει στα καθήκοντά του

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020 11:54 Κορωνοϊός: Σε σταθερή κατάσταση ο Μπόρις Τζόνσον - Πότε θα επιστρέψει στα καθήκοντά του

"Ο πρωθυπουργός δεν εργάζεται, αλλά έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με αυτούς που χρειάζεται", λέει εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης.

Σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας του Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος εισήχθη τη Δευτέρα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθώς δεν υποχωρούσαν τα συμπτώματα του κορωνοϊού.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός "συνεχίζει την σταθερή πρόοδο", όπως ανέφερε το βράδυ της Τετάρτης εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ. Νωρίτερα, ο Υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ είχε πει ότι η κατάσταση της υγείας του 55χρονου Τζόνσον "βελτιώνεται" και ότι κάθεται στο κρεβάτι του και συζητά με το ιατρικό προσωπικό που τον παρακολουθεί.

Επιπλέον, εκπρόσωπος της κυβέρνησης, σχολιάζοντας το κατά πόσο ο Μπόρις Τζόνσον βρίσκεται σε επαφή με το πρωθυπουργικό γραφείο, διευκρίνισε ότι ο πρωθυπουργός δεν εργάζεται, αλλά έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με αυτούς που χρειάζεται.

Επιμένοντας ότι δεν έχει οριστεί ημερομηνία για την επιστροφή του κ. Τζόνσον, ο επίσημος εκπρόσωπος του πρωθυπουργού δήλωσε: "Ο πρωθυπουργός θα ακολουθήσει απόλυτα τις συμβουλές της ιατρικής του ομάδας".

Τραμπ: Ο Μπόρις Τζόνσον "τα πηγαίνει καλύτερα"

"Ο Μπόρις Τζονσον τα πηγαίνει καλύτερα", όπως δήλωσε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας ότι είχε μιλήσει σχετικά με εκπροσώπους της Βρετανίας.

"Μόλις μίλησα με εκπροσώπους της Βρετανίας και νομίζω ότι ο μεγάλος πρωθυπουργός τους τα πάει καλύτερα σήμερα ή τουλάχιστον είναι καλύτερα" δήλωσε ο πρόεδρος Τραμπ στη διάρκεια μιας ενημέρωσης των δημοσιογράφων για την πανδημία COVID-19.

"Σίγουρα είχε ένα σοβαρό κρούσμα, ενώ περνάει ακόμη δύσκολα, αλλά φαίνεται ότι τα πηγαίνει καλύτερα. Αυτό είναι καλό", πρόσθεσε ο Τραμπ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση