Ομολόγησε 16χρονος: Έσφαξε 61χρονη καθηγήτρια μπροστά στα μάτια των μαθητών της

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 03 Νοεμβρίου 2014 13:46 Ομολόγησε 16χρονος: Έσφαξε 61χρονη καθηγήτρια μπροστά στα μάτια των μαθητών της

Ένα 16χρονο αγόρι παραδέχτηκε πως δολοφόνησε την καθηγήτρια Ann Maguire στο Leeds.

Ο μαθητής, του οποίου η ταυτότητα δεν αποκαλύπτεται για νομικούς λόγους, δήλωσε ένοχος όταν εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου.

H 61χρονη καθηγήτρια δέχτηκε την επίθεση στο Corpus Christi Catholic College, όπου εργαζόταν τα τελευταία 40 χρόνια και επρόκειτο να βγει στη σύνταξη, τον Απρίλιο.

Στον έφηβο, που τη μαχαίρωσε επανειλημμένα μπροστά στα μάτια των μαθητών της, θα ανακοινωθεί αργότερα μέσα στην ημέρα η ποινή.

Ο ανήλικος δεν έδειξε μετανιωμένος όταν παρέχτηκε την πράξη του και ενώ πλαισιωνόταν από δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Ο εισαγγελέας Paul Greaney QC είπε στο δικαστήριο ότι οι συμμαθητές του είχαν παρατηρήσει ανησυχητικές πτυχές της προσωπικότητάς του.

Είχε πει σε άλλα παιδιά ότι μισούσε την καθηγήτρια και πως την ήθελε νεκρή.

"Αργά το βράδυ της παραμονής Χριστουγέννων του 2013 και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας των Χριστουγέννων, ο εναγόμενος αντέλλασε μηνύματα με έναν φίλο του στο Facebook.

Σε αυτά τα μηνύματα έκανε λόγο για βάναυση δολοφονία της καθηγήτριας και πως θα περνούσε το υπόλοιπο της ζωής του στη φυλακή ώστε να μη χρειάζεται να ανησυχεί για τα χρήματα".

Σημείωσε, ωστόσο, πως οι πράξεις του αγοριού παραμένουν ανεξήγητες.

"Οι γονείς είναι αξιοπρεπείς και υπεύθυνοι άνθρωποι. Είναι χαμένοι και προσπαθούν να καταλάβουν πως και γιατί έγινε έτσι ο γιος τους, ενώ παράλληλα συνεργάστηκαν πλήρως με τις αρχές.

Είναι μια από εκείνες τις περιπτώσεις στις οποίες οι ενέργειες ενός κατηγορουμένου δεν μπορούν να εξηγηθούν από την οικογενειακή του κατάσταση".
 

Πηγή: BBC, newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση