Ιταλία: Έστησαν 84 περίπτερα αλληλεγγύης για την Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2015 18:02 Ιταλία: Έστησαν 84 περίπτερα αλληλεγγύης για την Ελλάδα
Περίπτερα αλληλεγγύης στην Ελλάδα του Όχι σε 84 πόλεις στήνει την Κυριακή το κόμμα Αριστερά και Ελευθερία, με την πρωτοβουλία OXIgeΝο.
 
Το ιταλικό κόμμα Αριστερά και Ελευθερία θα στήσει ογδόντα τέσσερα περίπτερα σε άλλες τόσες πόλεις της Ιταλίας, την ερχόμενη Κυριακή, για τη διεξαγωγή συμβολικού δημοψηφίσματος και τη στήριξη του "όχι". H πρωτοβουλία παρουσιάσθηκε σήμερα από τον επικεφαλής του κόμματος Νίκι Βέντολα ο οποίος εξήγησε ότι η όλη κινητοποίηση θα ονομαστεί ΟXIgeNO, από τις λέξεις όχι και οξυγόνο.

Ο Νίκι Βέντολα εξήγησε ότι «ο στόχος είναι να πληροφορηθεί με αντικειμενικό τρόπο ο ιταλικός λαός για το τι συμβαίνει, και να μπορέσουν να εκφράσουν όλη τη γνώμη τους και να βάλουν στην κάλπη μηνύματα στήριξης στους Έλληνες. Είναι σαφές ότι το δημοψήφισμα αυτό αφορά όλη την Ευρώπη και το "όχι" είναι επιλογή αξιοπρέπειας και ελευθερίας»

«Ο Ρέντσι φωνάζει κατά της λιτότητας και όταν πάει στη Γερμανία, στην Μέρκελ, κάνει ότι του πει η καγκελάριος. Την Κυριακή θα βρεθούμε στην Αθήνα: η παρουσία μας αυτή είναι αποτέλεσμα και της συνεργασίας που ξεκινήσαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ για να δουλέψουμε μαζί πάνω στο θέμα του χρέους και της καταπολέμησης της διαφθοράς», είπε ο Νίκι Βέντολα, προσθέτοντας ότι «ποτέ στο παρελθόν η Ιταλία δεν είχε λάβει μια θέση που να εξαρτάται τόσο πολύ από τη βούληση της Γερμανίας» και πως «ο Ρέντσι κρίνει τον Τσίπρα χωρίς να έχει κερδίσει ποτέ του βουλευτικές εκλογές».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Αριστερά και Ελευθερία στην Βουλή, Αρτούρο Σκόττο υπογράμμισε ότι «από αυτή τη φάση μπορεί να γεννηθεί μια νέα Ευρώπη και να δοθεί και μια νέα ευκαιρία και στην Ελλάδα».

Στην Αθήνα, την ερχόμενη Κυριακή, εκτός από τον Νίκι Βέντολα και τον Αρτούρο Σκόττο θα μεταβεί και η εκπρόσωπος του κόμματος στη Γερουσία της Ρώμης Λορεντάνα Ντε Πέτρις, ο εθνικός συντονιστής Νικόλα Φρατοιαννί και οι βουλευτές Μικέλε Πίρας και Μάσσιμο Τσερβελλίνι.
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση