Oι Αμερικανοί θα εκδώσουν τον δολοφόνο του Σεσίλ!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015 09:20 Oι Αμερικανοί θα εκδώσουν τον δολοφόνο του Σεσίλ!
Με παρέμβαση του Λευκού Οίκου εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνει δεκτή η αίτηση έκδοσης τυ οδοντίατρου που σκότωσε το διασημότερο λιοντάρι της Ζιμπάμπουε - Συνεχίζονται αμείωτες οι αντιδράσεις και η κατακραυγή σε όλο τον κόσμο
 
Με παρέμβαση του Λευκού Οίκου συνεχίζεται το σίριαλ της δολοφονίας του πιο διάσημου λιονταριού της Ζιμπάμπουε, του Σεσίλ, που έπεσε θύμα ενός αμερικανού κυνηγού.

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε την Πέμπτη πως η αίτηση έκδοσης του άντρα αυτού θα εξεταστεί από τους αρμοδίους, αφήνοντας έτσι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. 

Όπως αποκαλύφθηκε, ο οδοντίατρος Γουόλτερ Πάλμερ από την Μινεσότα είναι ο άντρας που στο πλαίσιο κυνηγετικού ταξιδιού στην αφρικανική χώρα, δολοφόνησε το πιο αγαπητό λιοντάρι στον κόσμο. Μάλιστα, όπως δείχνουν τα στοιχεία, ο Πάλμερ, μαζί με τους ντόπιους επαγγελματίες κυνηγούς που είχε προσλάβει και οι οποίοι έχουν ήδη συλληφθεί από τις αρχές της Ζιμπάμπουε, παρέσυρε τον Σεσίλ έξω από τα όρια του Εθνικού Πάρκου (όπου ζούσε προστατευμένος) προκειμένου να τον σκοτώσει.

Παρ' ότι δημοσιοποιήθηκε έγγραφη δήλωσή του, όπου δηλώνει μετανοιωμένος και ζητά συγγνώμη, ο Πάλμερ παραμένει εξαφανισμένος από την ώρα που το θέμα είδε το φως της δημοσιότητας. 

Παράλληλα, η παγκόσμια κατακραυγή μεγαλώνει, ενώ πολίτες, μεγάλοι αλλά και μικρά παιδιά, συρρέουν στο οδοντιατρείο του και αφήνουν μηνύματα καταδίκης για την πράξη του. Πολλά κουκλάκια λιονταριών εναποτίθενται στην πόρτα του, ενώ δεν λείπουν και μηνύματα που ζητούν την παραδειγματική του τιμωρία, ακόμα και με θάνατο! 





Παράλληλα χρήστες στο Twitter και το facebook, υπό το hashtag #CecilTheLion, γράφουν δυο λόγια για να εκφράσουν τη λύπη αλλά και την οργή τους για την τύχη του Σεσίλ.


Ο αποτροπιασμός του κοινού σχετικά με τη δολοφονία του Σεσίλ έχει να κάνει κυρίως με τον τρόπο που έγινε, αλλά και με το γεγονός ότι το συγκεκριμένο λιοντάρι είναι ίσως το πιο εμβληματικό ζώο του είδους του στην Αφρική, όπως περιγράφει η αγγλική εφημερίδα The Guardian.

Το να το σκοτώσεις ισοδυναμεί με το θάνατο ενός συμβόλου της χώρας, αλλά και της δυνατότητάς της να έχει οικονομικά οφέλη από τον τουρισμό αυτού του είδους.

Η δολοφονία του Σεσίλ έχει ξεκινήσει μια γενικότερη κουβέντα για τα λιοντάρια στην Αφρική και το κυνήγι τους. Όπως υπολογίζει το National Geographic πριν έναν αιώνα υπολογίζονταν σε πάνω από 200.000 ο πληθυσμός τους, όταν σήμερα είναι λιγότερα από 30.000. 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αυτήν την στιγμή είναι η μείωση του ζωτικού τους χώρου, καθώς η εξάπλωση του ανθρώπου φέρνει τα δύο είδη πολύ πιο συχνά σε επαφή, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολύ περισσότεροι σκοτωμοί λιονταριών απ' ό,τι σε παλαιότερες εποχές.

Ένα ακόμα από τα επακόλουθα της δολοφονίας του Σεσίλ είναι το τι θα απογίνει η «οικογένειά» του μέσα στο Πάρκο. Ο Σεσίλ οδηγούσε δύο αγέλες, αποτελούμενες από έξι λέαινες και 12 μικρά, μαζί με ένα άλλο αρσενικό, τον Τζέρικο. 

Χωρίς τον Σεσίλ, ο Τζέρικο θα έχει ιδιαίτερα δύσκολο έργο να προστατεύσει τις λέαινες και τα μικρά από τα άλλα αρσενικά λιοντάρια που θα εισέλθουν στο πάρκο και θα θελήσουν να καταλάβουν μέρος της περιοχής που κατέχει η αγέλη.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η απάνθρωπη δολοφονία ενός τόσο όμορφου ζώου -και μάλιστα με τέτοιο ύπουλο τρόπο- είναι ένα γεγονός που προκαλεί αποτροπιασμό σε κάθε άνθρωπο.

Παράλληλα, ανοίγει και μια πιο σοβαρή κουβέντα για το κυνήγι των μεγάλων ζώων στην Αφρική, που οι κανόνες του σε πολλές περιπτώσεις έχουν μείνει στην εποχή της αποικιοκρατίας. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον το ενδεχόμενο της έκδοσης του Πάλμερ και της τιμωρίας του να λειτουργήσει παραδειγματικά για όλους όσοι επιδίδονται σ' αυτό το απάνθρωπο «σπορ».



















 

 


































 
 
 
 
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση