Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρήκαν συντρίμμια από το αεροπλάνο της Trigana Air Service

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2015 08:24 Βρήκαν συντρίμμια από το αεροπλάνο της Trigana Air Service
Σχεδόν 24 ώρες αφού το αεροπλάνο της Trigana Air Service με 54 επιβάτες εξαφανίστηκε στην Παπούα της Ινδονησίας, αεροσκάφος έρευνας και διάσωσης φαίνεται πως εντόπισε τα συντρίμμια του.
 
Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Σεντάνι της Τζαγιαπούρα με προορισμό το Οκσιμπίλ, νοτίως της Τζαγιαπούρα, πρωτεύουσας της επαρχίας της Παπουασίας, της ανατολικότερης της Ινδονησίας.

Το μοιραίο αεροσκάφος, ένα ATR 42-300 μικρών αποστάσεων που είχε κατασκευασθεί στη Γαλλία και την Ιταλία, μετέφερε 44 ενήλικες επιβάτες, πέντε μέλη πληρώματος και πέντε παιδιά και νήπια.

Λίγες ώρες μετά τις μαρτυρίες χωρικών για συντριβή αεροσκάφους, ήρθε η ανακοίνωση πως αεροπλάνο έρευνας και διάσωσης βρήκε συντρίμμια του ATR 42-300, το πρωί της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας).

Ο διευθυντής αστυνομίας της επαρχίας της Οροσειράς Μπιντάνγκ, Γιουνούς Γουάλι, δήλωσε στο επίσημο πρακτορείο της Ινδονησίας Αντάρα, ότι το αεροπλάνο έρευνας είδε τα πιθανά συντρίμμια του αεροπλάνου των εγχώριων αερογραμμών Trigana στην βορειοανατολική άκρη της Παπούα, κοντά στους καταράκτες Οκσόπ.

Σύμφωνα με το Δίκτυο Ασφάλειας της Αεροπορίας, μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων, το ATR 42-300 είχε πραγματοποιήσει την πρώτη πτήση του πριν από 27 χρόνια. Η ATR είναι μια κοινή επιχείρηση ανάμεσα στην Airbus και την Alenia Aermacchi, μια θυγατρική της ιταλικής Finmeccanica.

Η Trigana βρίσκεται από το 2007 στη μαύρη λίστα των αερογραμμών που απαγορεύεται να πετούν στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο λόγω ανησυχιών για τις προδιαγραφές ασφαλείας ή για τους κανονισμούς που ισχύουν στη χώρα στην οποία λειτουργεί.
 
newsit.gr