Αυτός είναι ο δισεκατομμυριούχος που έχασε 3,6 δισ.

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015 16:50 Αυτός είναι ο δισεκατομμυριούχος που έχασε 3,6 δισ.

Ούτε 1, ούτε 2, αλλά 3,6 δισεκατομμύρια έχασε τη Δευτέρα ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ασία, ο Wang Jianlin από τη «Μαύρη Δευτέρα».

Ούτε 1, ούτε 2, αλλά 3,6 δισεκατομμύρια έχασε τη Δευτέρα ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ασία, ο Wang Jianlin, καθώς οι κινεζικές μετοχές σημείωσαν τη μεγαλύτερη βουτιά τους από το 2007.

Ο Wang ξεπέρασε προσφάτως τον δισεκατομμυριούχο Li Ka-Shing, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων στην Ασία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις κατέχει 42.6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Wang πέρασε 16 χρόνια της ζωής του στο στρατό, πριν ιδρύσει την αυτοκρατορία που τον έκανε δισεκατομμυριούχο, τη Dalian Wanda Group, που δραστηριοποιείται στα ακίνητα και τις υπηρεσίες διασκέδασης. Η Dalian Wanda είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ακινήτων στην Κίνα έχοντας πάνω από 17 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα στην κατοχή της, ενώ διαχειρίζεται εμπορικά κέντρα και ξενοδοχεία πολυτελείας.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο Wang έχασε 2 δισεκατομμύρια από τις μετοχές της Dalian Wanda Commercial Properties Co, η οποία έκανε βουτιά 17%, ενώ έχασε άλλο ένα δισ. περίπου από τις μετοχές της Shenzhen-traded Wanda Cinema Line Co., που επίσης υπέστη σοβαρές απώλειας. Οι υπόλοιπες ζημιές προέρχονται από μετοχές σε ιδιωτικές εταιρίες, αναφέρει το Blommberg.

Όπως σημειώνει το οικονομικό πρακτορείο, τεράστιες ήταν οι απώλειες που είχαν και άλλοι δισεκατομμυριούχοι της Ασίας, με τους κινέζους να χάνουν συνολικά 14 δισεκατομμύρια, όπως μαρτυρά και ο σχετικός πίνακας.  


πηγή: thetoc.gr

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση