Η χλιδάτη ζωή με σκάφη και πολυτελές learjet του Κιμ Γιονγκ Ουν

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015 13:47 Η χλιδάτη ζωή με σκάφη και πολυτελές learjet του Κιμ Γιονγκ Ουν
Παλάτια, πολυτελή γιοτ, χιονοδρομικό κέντρο και ένα ιδιωτικό νησί... Ετσι περνά την πλούσια ζωή του ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας.
 
Ο Κιμ Γιονγκ-ουν οποίος ήρθε στην εξουσία στη Βόρεια Κορεά μετά το θάνατο του πατέρα του Κιμ Γιονγκ-ιλ το 2011, είναι γνωστός για τα πανάκριβα γούστα του σχεδόν τόσο όσο και για την... εκκεντρική πολιτική συμπεριφορά του.
 
 
Οπως σημειώνει η Telegraph, την περασμένη εβδομάδα, δορυφορικές εικόνες αποκάλυψαν ότι είχε ολοκληρωθεί η κατασκευή μιας σειράς από πέντε ιδιωτικούς διαδρόμους αεροσκαφών δίπλα σε μερικά από τα παλάτια του ηγέτη.
 
 
Ένας από αυτούς περιλαμβάνει έναν διάδρομο προσγείωσης 500 μέτρων δίπλα σε ένα ιδιωτικό ανάκτορο στο λιμάνι της βιομηχανικής πόλης Wonsan, την οποία ο Κιμ είχε προηγουμένως διατάξει να γίνει μια «παγκόσμιας κλάσης» τουριστική παραλία θέρετρο. Η οικογένεια του Κιμ έχει επίσης μια οχυρωμένο παλάτι στον κόλπο Wonsan το οποίο έχει εξελιχθεί σε ένα δημοφιλές καταφύγιο διακοπών.
 
 
Η περιοχή του παλατιού στεγάζει επίσης τα ιδιωτικά γιοτ του ηγέτη, τα τζετ-σκι και βίλες που χρησιμοποιούνται για την ψυχαγωγία των επισκεπτών, ενώ ένα άλλο παλάτι σε μικρή απόσταση από το νέο νότιο διάδρομο φέρεται να είναι το καλοκαιρινό... στέκι του Kenji Fujimoto, του Ιάπωνα σεφ ο οποίος ήταν στενός φίλος του πατέρα του Κιμ.
 

Ο Ντένις Ρόντμαν, πρώην αστέρι του ΝΒΑ ο οποίος γνωρίζει καλά τον βορειοκορεάτη ηγέτη και πέρασε μία εβδομάδα στο ιδιωτικό νησί του, περιγράφει τη ζωή του Κιμ ως ένα πάρτι «επτά αστέρων».
«Είναι σαν να πηγαίνεις στη Χαβάη ή την Ίμπιζα, αλλά εκεί ζει μόνος του», λέει ο Ροντμαν. «Το γιοτ του Κιμ είναι κάτι μεταξύ ενός... πλοίου και ενός σκάφους της Disney», προσθέτει.
 
 
Ο Κιμ επίσης διέταξε την κατασκευή ενός παγκοσμίου κλάσης πολυτελές θέρετρο το οποίο άνοιξε πέρυσι. Το αξίας 21 εκατ. στερλίνων χιονοδρομικό κέντρο, διαθέτει 70 μίλια από χιονοδρομικές πίστες πολλαπλών επιπέδων, ένα ξενοδοχείο, ένα ελικοδρόμιο και τελεφερίκ.
 
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση