Ουγγαρία: Προφυλακίσεις για τον τραγικό θάνατο προσφύγων μέσα σε φορτηγό

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015 17:51 Ουγγαρία: Προφυλακίσεις για τον τραγικό θάνατο προσφύγων μέσα σε φορτηγό

Ούγγροι εισαγγελείς αποφάσισαν σήμερα την προφυλάκιση για έναν μήνα τριών Βουλγάρων και ενός Αφγανού που φέρονται ότι μετέφεραν 71 πρόσφυγες οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί την Πέμπτη σε ένα φορτηγό που ήταν σταθμευμένο στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης αυστριακού αυτοκινητοδρόμου.

Οι θάνατοι προκάλεσαν παγκόσμια κατακραυγή και υπογράμμισαν τους κινδύνους τους οποίους αντιμετωπίζουν εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που επέλεξαν να φύγουν από τη βία και τη φτώχεια στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική και να προσπαθήσουν να εγκατασταθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι ύποπτοι, φορώντας χειροπέδες και κρατώντας ο καθένας ένα μπουκάλι νερό, οδηγήθηκαν με τη συνοδεία ειδικών αστυνομικών δυνάμεων στην αίθουσα του δικαστηρίου στην πόλη Κεκσκεμέτ της κεντρικής Ουγγαρίας απ΄όπου το φορτηγό είχε ξεκινήσει το τελευταίο του ταξίδι.

Εκπρόσωπος της εισαγγελίας δήλωσε στους δημοσιογράφους πως οι τέσσερις αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παράνομη διακίνηση ανθρώπων περιλαμβανομένων βασανιστηρίων με σκοπό τον προσπορισμό οικονομικού οφέλους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, newsit.gr

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση