Βενεζουέλα: Δεκαεπτά νεκροί από πυρκαγιά που ξέσπασε σε φυλακή

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2015 08:39 Βενεζουέλα: Δεκαεπτά νεκροί από πυρκαγιά που ξέσπασε σε φυλακή

11 τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της πόλης Βαλένσια, της πρωτεύουσας της πολιτείας

Δεκαεπτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 11 άλλοι τραυματίστηκαν χθες Δευτέρα όταν ξέσπασε πυρκαγιά στη φυλακή της Τοκουγίτο, στην πολιτεία Καραμπόμπο της βόρειας Βενεζουέλας, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η εισαγγελία ανέθεσε σε τρία στελέχη της να «διεξαγάγουν έρευνα για τον θάνατο οκτώ ανδρών και εννέα γυναικών εξαιτίας της πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Δευτέρας» στη φυλακή της Τοκουγίτο, όπως ανέφερε σε μια σύντομη ανακοίνωσή της.

Οι 11 τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της πόλης Βαλένσια, της πρωτεύουσας της πολιτείας.

Μια πηγή στο υπουργείο φυλακών και σωφρονιστικών υπηρεσιών της Βενεζουέλας ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η πυρκαγιά ξέσπασε εξαιτίας βραχυκυκλώματος.

Οι φυλακές της Βενεζουέλας θεωρούνται οι πιο βίαιες στη Λατινική Αμερική, παρά τη σειρά μέτρων που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια σε μια προσπάθεια να βελτιωθούν οι συνθήκες κράτησης.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσης Παρατηρητήριο των Φυλακών της Βενεζουέλας (Observatorio Venezolano de Prisiones, OVP) πάνω από 309 κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους και 179 τραυματίστηκαν στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας το 2014.

πηγή: protothema.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση