Βιρτζίνια: Συνοδός ανδρών ο δολοφόνος των δύο δημοσιογράφων

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2015 08:42 Βιρτζίνια: Συνοδός ανδρών ο δολοφόνος των δύο δημοσιογράφων

Ο Φλάναγκαν δε μπορούσε να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι μεγάλωνε και ότι δεν είχε ερωτικές επιτυχίες - Υποστήριζε ότι πληρωνόταν με 2.000 δολάρια την ώρα για να κοιμηθεί με άνδρες

Λίγες ημέρες μετά το άγριο έγκλημα που συγκλόνισε την Βιρτζίνια των ΗΠΑ με θύματα δύο δημοσιογράφους του δικτύου WDBJ, νέες αποκαλύψεις για τον δολοφόνο βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Μετά την εν ψυχρώ δολοφονία της Άλισον Πάρκερ και του Άνταμ Γουάρντ από τον Βέστερ Λι Φλάναγκαν, αμερικανικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο δράστης λίγη ώρα μετά τη φρικτή πράξη του που μεταδόθηκε ζωντανά από τον τηλεοπτικό σταθμό είχε επικοινωνήσει με έναν φίλο του.

Την ίδια ώρα, σε επιστολές που εντοπίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις στο σπίτι του μιλούσε για το παρελθόν του ως συνοδός ανδρών, αλλά και για τα χαμένα νιάτα του και την αποτυχία του στους άνδρες.



Ο Φλάναγκαν, μάλιστα, καυχιόταν ότι παλαιότερα κέρδιζε μέχρι 2.000 δολάρια τη βραδιά μόνο για να περάσει μία νύχτα πάθους με άνδρες.

Σε κάποια έγγραφα που βρέθηκαν στο διαμέρισμά του δε, ο 41χρονος Φλάναγκαν ανέφερε: «Δεν θέλω να γεράσω. Όχι» και «Δεν μπορώ να σκοράρω. Και αυτό συμβαίνει σε έναν άνδρα που πληρωνόταν χιλιάδες δολάρια την ώρα για να κοιμηθεί με άνδρες. Κάποτε ένας καυτός τύπος με ρώτησε: “Μπορώ να σε γ…;” και μου πρόσφερε 1.000 δολάρια. Του είπα “όχι” και τελικά μου έδωσε 2.000 δολάρια».

Ωστόσο, το συγκλονιστικότερο στοιχείο που έδωσε στη δημοσιότητα ο φίλος του, Ρόμπερτ Άβεντ, αφορά στο τηλεφώνημα που δέχθηκε μετά τη δολοφονία.

Αρχικά, ο Φλάναγκαν του έστειλε ένα γραπτό μήνυμα στο οποίο έγραφε ότι έκανε κάτι «κακό» ζητώντας του να μην απαντήσει.

«Σε παρακαλώ μην απαντήσεις σε αυτό το μήνυμα. Έκανα κάτι πολύ κακό. Λυπάμαι. Δεν είχα άλλη επιλογή», έγραφε στο μήνυμά του ο 41χρονος πρώην εργαζόμενος του δικτύου WDBJ.

Ο φίλος του είδε το αινιγματικό μήνυμα αφότου ξύπνησε, αλλά δεν έδωσε σημασία και πήγε στο γραφείο του.



«Δεν μου είπε ότι σκόπευε να σκοτώσει κάποιον. Δεν είχα ιδέα», δήλωσε ο 45χρονος φίλος του δράστη.

Λίγη ώρα αργότερα από τη δουλειά του κάλεσε τον Φλάναγκαν ρωτώντας τον για το μήνυμα-γρίφο.

«Έκανα κάτι σήμερα το πρωί», είπε ο άνδρας με ήρεμη φωνή, όπως επισημαίνει ο Άβεντ.
«Μιλούσε κανονικά, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Σαν να μην είχε κάνει τίποτα. Είχε κανονική φωνή», ανέφερε ο φίλος του.

«Και μου είπε “Σκότωσα δύο ανθρώπους”. Έτσι απλά. Με κανονική φωνή», πρόσθεσε.
«Όχι, δεν το έκανες», απάντησε ο Άβεντ ελπίζοντας ότι ο φίλος του του έκανε ένα κακόγουστο αστείο.



Ωστόσο, ο Φλάναγκαν τον κάλεσε να συντονιστεί στο CNN και έκλεισε το τηλέφωνο.
Αφού ο 45χρονος συνειδητοποίησε πως ο φίλος του του έλεγε την αλήθεια τον ξανακάλεσε.
«Απλώς οδηγώ. Αλλά δε θα πάω στη φυλακή», είπε ο Φλάναγκαν, προσθέτοντας ότι τον ακολουθούσαν περιπολικά.

«Δε θα πάω στη φυλακή. Θα πυροβολήσω το κεφάλι μου», δήλωσε και ζήτησε από τον φίλο του να του πει κάτι πριν το κλείσει.

«Μην το κάνεις», του απάντησε σαστισμένος ο Άβεντ και ο Φλάναγκαν πριν το κλείσει απότομα του είπε: «Σ’αγαπώ και σε ευχαριστώ που ήσουν εδώ για εμένα».

Παρότι ο 45χρονος επιχείρησε να του ξανατηλεφωνήσει ο φίλος του δεν το σήκωσε ποτέ. Είχε δώσει τέλος στη ζωή του.

πηγή: protothema.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση