Ιταλία: Έγκλημα εκ προμελέτης ο θάνατος δύο ηθοποιών από έκρηξη όπλου;

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2015 16:53 Ιταλία: Έγκλημα εκ προμελέτης ο θάνατος δύο ηθοποιών από έκρηξη όπλου;

Το παλαιό τουφέκι ενδέχεται να παραδόθηκε με φραγμένη κάννη στον 55χρονο Αγκοστίνο Καρούλο - Και ένα 5χρονο αγόρι ανάμεσα στους πέντε τραυματίες

Σε τραγωδία κατέληξε μία θεατρική παράσταση στην Ποτέντζα της Ιταλίας, όταν το τουφέκι που χρησιμοποιήθηκε σε σκηνή του υπαίθριου θεατρικού εκπυρσοκρότησε σκορπώντας το θάνατο σε δύο ηθοποιούς και τραυματίζοντας πέντε ακόμα ανθρώπους, ανάμεσα τους και ένα 5χρονο παιδί.

Μία ώρα μετά την έναρξη της παράστασης «La notte dei briganti» ένας από τους ηθοποιούς, ο 55χρονος Αγκοστίνο Καρούλο μαζί με πέντε ακόμα «στρατιώτες» έπρεπε σύμφωνα με το σενάριο να εκτελέσουν ληστές. Ωστόσο, το παλαιό τουφέκι που κρατούσε εξερράγη με αποτέλεσμα ο ηθοποιός να πέσει στο έδαφος νεκρός. Από την έκρηξη ένας ακόμα ηθοποιός, ο 56χρονος Ντονάτο Τζανφρέντι, έχασε τη ζωή του λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο Σαν Κάρλο.

Στο μεταξύ, πέντε θεατές τραυματίστηκαν εκ των οποίων ένα 5χρονο αγόρι, ενώ ένας από τους τραυματίες ακρωτηριάστηκε στο χέρι.

Όπως επισημαίνουν ιταλικά δημοσιεύματα ο 5χρονος Λορέντζο από εχθές αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη. Ωστόσο, παραμένει στην εντατική μονάδα καθώς από τα θραύσματα φέρει τραύματα στο διάφραγμα, τον πνεύμονα και το ήπαρ.

Οι αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για ισχυρή έκρηξη που ενδέχεται να προκλήθηκε και από τα δύο τουφέκια και όχι μόνο από αυτό που κρατούσε ο Καρούλο.


Τα δύο θύματα

Στο μεταξύ, οι άνδρες της ιταλικής αστυνομίας διενεργούν έρευνα για το τραγικό περιστατικό.
Όπως αναφέρει η Repubblica ενδέχεται η κάννη του όπλου να ήταν φραγμένη, με αποτέλεσμα να σημειωθεί η έκρηξη, κάτι που εικάζεται ότι προέκυψε από δόλο.

Σύμφωνα με την ιταλική νομοθεσία τα όπλα που χρησιμοποιούνται σε παραστάσεις πρέπει έπειτα από ειδικές ρυθμίσεις να έχουν μερικώς φραγμένη την κάννη.

Στην περίπτωση αυτή, ωστόσο, η κάννη ήταν πλήρως φραγμένη κάτι που οδήγησε στην έκρηξη του όπλου και στην τραγική κατάληξη των δύο ηθοποιών.



Αυτό που ερευνούν οι αστυνομικοί είναι αν πρόκειται για έγκλημα εκ προμελέτης, καθώς είναι πιθανό το τουφέκι να παραδόθηκε στον ηθοποιό σε αυτή την κατάσταση.

Από την άλλη, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο κάποιοι από τους θεατές δήλωσαν ότι το όπλο κατά τη διάρκεια της παράστασης έπεσε στο έδαφος, επομένως πιθανολογείται ότι η κάννη γέμισε με σκόνη και χώμα.

Αν αυτό το σενάριο ισχύει είναι πιθανό η πτώση να προκάλεσε μικρές φθορές στην κατασκευή του τουφεκιού, φράζοντας την κάννη.



Μέχρι η εισαγγελέας Βαλεντίνα Σαντόρο να καταλήξει αν πρόκειται για υπόθεση εγκλήματος εκ προμελέτης και μέχρι να οριστεί η ημέρα της κηδείας των δύο θυμάτων, οι τοπικές αρχές έχουν κηρύξει πένθος για τους δύο άνδρες που ήταν γνωστοί και αγαπητοί στην τοπική κοινωνία.

πηγή:protothema.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση