Τραγικό: 17χρονος πέθανε παίζοντας ασταμάτητα online παιχνίδι για 22 ημέρες

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2015 08:03 Τραγικό: 17χρονος πέθανε παίζοντας ασταμάτητα online παιχνίδι για 22 ημέρες

Ένα τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα στην Δημοκρατία του Μπασκορτοστάν (Bashkiria) στη Ρωσία όταν ένας 17χρονος πέθανε μετά από 22 μέρες εγκλεισμού στο δωμάτιό του, παίζοντας ένα online παιχνίδι, επιβεβαιώνοντας τις εκκλήσεις των ειδικών που κρούουν τον «κώδωνα του κινδύνου» για την επικίνδυνη αυτή εξάρτηση των εφήβων.

Ο έφηβος, που ήταν γνωστός ως Rustam έπαιζε το διαδικτυακό παιχνίδι «Defence of the Ancients» σχεδόν συνεχώς, σταματώντας μόνο για να κοιμηθεί και να φάει.

Rustam

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι ο εθισμένος παίκτης ξόδεψε περισσότερες από 2.000 ώρες παίζοντας το παιχνίδι κατά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Οι γονείς του ανέφεραν στην αστυνομία ότι συνήθως άκουγαν το πληκτρολόγιό του, αλλά στις 30 Αυγούστου, υπήρχε ησυχία στο δωμάτιό του.

Όταν μπήκαν στο δωμάτιο και αντίκρισαν το παιδί, έσπευσαν στο νοσοκομείο, αλλά ο νεαρός ξεψύχησε κατά την μεταφορά του.

Rustam

Οι γιατροί πιστεύουν ότι πέθανε από θρόμβωση, εξαιτίας της πλήρους ακινησίας.

Η εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Svetlana Abramova επιβεβαίωσε: «Τις τελευταίες 22 ημέρες πιστεύεται ότι έπαιζε σχεδόν όλη την ώρα, σταματώντας μόνο για να κοιμηθεί ελάχιστα και να φάει ένα σνακ.

«Από τις 8 Αυγούστου που είχε σπάσει το πόδι του, περνούσε όλο το χρόνο στο σπίτι παίζοντας παιχνίδια στον υπολογιστή».

Μια ακόμα σοκαριστική πληροφορία είναι ότι το αγόρι κατέρρευσε όταν ο χαρακτήρας του στο παιχνίδι, σκοτώθηκε.

Ο ψυχολόγος που ανέλαβε την υπόθεση του Rustam δήλωσε: «Τα προβλήματα που προκύπτουν από τα video games θα γίνουν μεγαλύτερα εάν οι γονείς δεν ασχοληθούν σοβαρά με αυτό το ζήτημα».

newmoney.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση