Νέα τραγωδία στη Μέκκα! Ποδοπατήθηκαν πιστοί, εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015 14:55 Νέα τραγωδία στη Μέκκα! Ποδοπατήθηκαν πιστοί, εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες
- Ακόμη ένα αιματηρό προσκυνήμα στη Μέκκα
- Πλήθος πιστών ποδοπατήθηκε και υπάρχουν τουλάχιστον 453 νεκροί και 719 τραυματίες 
- Είναι η δεύτερη πολύνεκρη τραγωδία που συγκλονίζει τη Σαουδική Αραβία σε διάστημα ενός μήνα
- 107 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου όταν κατέρρευσε γερανός στο Μεγάλο Τέμενος
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
 
Ακόμη μια πολύνεκρη τραγωδία συγκλονίζει τη Σαουδική Αραβία και την ιερή πόλη των Μουσουλμάνων τη Μέκκα.

Περίπου δυο εκατομμύρια πιστοί έχουν συγκεντρωθεί αυτές τις μέρες στη Μέκκα για το ετήσιο προσκύνημα Hajj, της Γιορτής της Θυσίας.

Το δυστύχημα συνέβη στην πόλη Μίνα, λίγο έξω από τη Μέκκα. Τουλάχιστον 453 άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών της Σαουδικής Αραβίας, ενώ άλλοι 719 τραυματίστηκαν.
 
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

Οι άτυχοι προσκυνητές ποδοπατήθηκαν στην Οδό 204 του καταυλισμού της Μίνα, που βρίσκεται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων ανατολικά της Μέκκας, και όπου διαμένουν οι προσκυνητές.

Η Οδός 204 είναι η μία από τις δύο αρτηρίες που οδηγούν από τον καταυλισμό της Μίνα στην κοιλάδα του Τζαμαράτ, όπου οι προσκυνητές λιθοβολούν τη στήλη που παριστάνει τον σατανά.
 
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
 

Οι πρώτες εικόνες από το σημείο της τραγωδίας είναι σοκαριστικές. ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ!
 
 
 
 
 
O Omar Alsaleh, δημοσιογράφος του Al Jazeera μεταδίδει πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.
 
 
 
Σήμερα, πρώτη ημέρα της γιορτής Άιντ αλ Αντχα, οι πιστοί, εκτός του ότι θυσιάζουν ένα πρόβατο, ρίχνουν επτά πέτρες στη στήλη, ενώ αύριο και μεθαύριο, δεύτερη και τρίτη ημέρα, ρίχνουν 21 πέτρες στη μεγάλη, τη μεσαία και τη μικρή στήλη.
 
Η πρώτη ημέρα του Άιντ αλ Αντχα είναι η πιο επικίνδυνη διότι τεράστια πλήθη προσκυνητών συνωστίζονται για να εκτελέσουν συγχρόνως στον ίδιο τόπο, τα ίδια τελετουργικά.
 
Είναι η δεύτερη πολύνεκρη τραγωδία που συγκλονίζει τη Σαουδική Αραβία και τη Μέκκα. Στις 11 Σεπτεμβρίου, εξαιτίας της κακοκαιρίας είχε καταρρεύσει γερανός στο Μεγάλο Τέμενος της Ιερής Πόλης των Μουσουλμάνων, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 107 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 238.
 
 
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση