Bild: Εως και 1,5 εκατ. πρόσφυγες θα φτάσουν φέτος στη Γερμανία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2015 12:07 Bild: Εως και 1,5 εκατ. πρόσφυγες θα φτάσουν φέτος στη Γερμανία

Μέχρι στιγμής οι γερμανικές αρχές έκαναν λόγο για 800.000 με 1 εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες για το 2015, γεγονός που αποτελεί ούτως ή άλλως ρεκόρ για τη χώρα αλλά και την Ευρώπη

Έως και 1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες ενδέχεται να φτάσουν φέτος στη Γερμανία, ένας αριθμός πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που ανέφερε ως τώρα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, η οποία επικαλείται «ένα απόρρητο έγγραφο».

Μέχρι στιγμής οι γερμανικές αρχές έκαναν λόγο για 800.000 με 1 εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες για το 2015, γεγονός που αποτελεί ούτως ή άλλως ρεκόρ για τη χώρα αλλά και την Ευρώπη.

Ωστόσο, σύμφωνα με ένα «απόρρητο έγγραφο» το οποίο επικαλείται η γερμανική εφημερίδα, πλέον το Βερολίνο εκτιμά ότι τους επόμενους τρεις μήνες ενδέχεται να υποδεχθεί 920.000 νέους πρόσφυγες και μετανάστες, ανεβάζοντας το σύνολό τους σε 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους για το 2015.

«Η μεταναστευτική πίεση θα αυξηθεί. Για το τέταρτο τρίμηνο αναμένουμε 7.000 με 10.000 παράτυπες εισόδους καθημερινά», αναφέρει το έγγραφο αυτό, την προέλευση του οποίου δεν ξεκαθαρίζει η Bild.

«Ο σημαντικός αριθμός των αιτούντων άσυλο κινδυνεύει να επιβαρύνει ιδιαίτερα τα κρατίδια και τις κοινότητες» της Γερμανίας, προσθέτει το έγγραφο, στο οποίο γίνεται λόγος και για «κίνδυνο κατάρρευσης των παροχών».

Ήδη παρουσιάζονται ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης, όπως καταλύματα και εγκαταστάσεις υγιεινής, ενώ τα κρατίδια και οι κοινότητες έχουν φτάσει στα όρια των δυνατοτήτων τους.

«Αν η εισροή συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς, οι κοινότητες της Γερμανίας θα ξεπεράσουν τις δυνατότητές τους αναφορικά με την φροντίδα, τη στέγαση και την ενσωμάτωση των προσφύγων», επεσήμανε ο Γκερντ Λάντσμπεργκ επικεφαλής της γερμανικής ένωσης πόλεων και κοινοτήτων στην εφημερίδα Passauer Neuen Presse.

Κάθε πρόσφυγας στον οποίο χορηγείται άσυλο στη Γερμανία έχει το δικαίωμα να φέρει στη χώρα την οικογένειά του, υπενθυμίζει η Bild, τονίζοντας πως -με βάση το έγγραφο- με αυτό τον τρόπο κάθε πρόσφυγας θα μπορέσει να φέρει στη χώρα κατά μέσο όρο «τέσσερις με οκτώ» συγγενείς του.

Ήδη ο υπουργός Εσωτερικών του Μεκλεμβούργου- Άνω Πομερανίας Λόρεντς Καφίερ είχε δηλώσει, μιλώντας στη Welt am Sonntag ότι η Γερμανία αναμένει φέτος 1,2 με 1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες. Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Τόμας ντε Μεζιέρ έχει επισημάνει ότι είναι δύσκολο να γίνει λόγος για ακριβή αριθμό προσφύγων, καθώς «ένα σημαντικό ποσοστό» των προσφύγων δεν καταγράφεται, ενώ άλλοι παρότι καταγράφονται σε μια περιοχή μετακινούνται σε μια άλλη.

ProtoThema

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση