Θα παραμείνει στη φυλακή ο Όσκαρ Πιστόριους

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2015 20:37 Θα παραμείνει στη φυλακή ο Όσκαρ Πιστόριους
Στη φυλακή θα παραμείνει ο Όσκαρ Πιστόριους που είχε καταδικαστεί σε 5 χρόνια για τον φόνο της κοπέλας του Reeva Steenkamp. Όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος του Brian Webber, το Συμβούλιο Αποφυλάκισης Κρατουμένων, που συνεδρίαζε σήμερα, δεν έλαβε απόφαση για αναστολή της ποινής του.
 
Ο 28χρονος παραολυμπιονίκης, που είχε πυροβολήσει την κοπέλα του την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 2013, είχε ισχυριστεί πως η δολοφονία της ήταν μια τραγική ατυχία επειδή την πέρασε για εισβολέα. Επρόκειτο να αφεθεί ελεύθερος στις 21 Αυγούστου, ακριβώς 10 μήνες μετά την καταδίκη του. Ωστόσο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Michael Masutha παρενέβη για να σταματήσει την απόφαση, σημειώνοντας πως το Συμβούλιο Αποφυλάκισης ενήργησε πρόωρα με τον καθορισμό ημερομηνίας απελευθέρωσης.
 
Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αρνήθηκαν να δώσουν πληροφορίες για τους ειδικούς όρους εποπτείας που θα ισχύσουν για τον Όσκαρ Πιστόριους μετά την αποφυλάκισή του προκειμένου να προστατεύσουν την ιδιωτική του ζωή.
 
Η οικογένεια της αδικοχαμένης Reeva Steenkamp είχε σχολιάσει πως οι 10 μήνες στη φυλακή δεν ήταν ικανοποιητική τιμωρία για το έγκλημά του. "Έχουμε συγχωρήσει τον Πιστόριους παρόλο που πήρε τη ζωή της μονάκριβης κόρης μας. Ωστόσο, ένας άνθρωπος που έχει καταδικαστεί για κάποιο έγκλημα, πρέπει να λογοδοτήσει για τις πράξεις του".
 
Η δίκη σε δεύτερο βαθμό του Όσκαρ Πιστόριους, που έχει κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, έχει οριστεί για τις 3 Νοεμβρίου.
 
 
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση