Τέξας: Τον εκτέλεσαν γιατί σκότωσε μετανάστη για να κλέψει 8$

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2015 09:35 Τέξας: Τον εκτέλεσαν γιατί σκότωσε μετανάστη για να κλέψει 8$
Στην εκτέλεση ενός 35χρονου που είχε καταδικαστεί γιατί όταν ήταν έφηβος είχε δολοφονήσει έναν μετανάστη από το Μεξικό για να του κλέψει 8 δολάρια, προχώρησαν οι αρχές του Τέξας.
 
Ήταν η 11η εκτέλεση στην πολιτεία του Τέξας για φέτος. Ο 35χρονος Χουάν Γκαρσία είχε πυροβολήσει το 1998 στο κεφάλι από το Μεξικό τον Χιου Σολάνο, ο οποίος μόλις είχε φτάσει στο Χιούστον των ΗΠΑ από το Μεξικό. Ο έφηβος, τότε, Γκαρσία, είχε κλέψει από το θύμα του 8 δολάρια.
 
Ο θάνατος του με ένεση επιβεβαιώθηκε στις 6:26 μ.μ. (τοπική ώρα) στη φυλακή του Χάντσβιλ. Λίγο πριν του γίνει η ένεση, ο Γκαρσία απολογήθηκε στη γυναίκα και την κόρη του θύματός του. "Το κακό που έκανα στον πατέρα και τον σύζυγό σας... ελπίζω αυτό (σ.σ. η εκτέλεσή του) να φέρει το τέλος για εσάς. Δεν ήθελα να σας κάνω κακό", τους είπε στα ισπανικά.
 
Σε συνέντευξη που είχε δώσει πριν λίγο καιρό στο Associated Press, ο Γκαρσία είχε υποστηρίξει ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τον Σολάνο, αλλά τον πυροβόλησε ενώ πάλευε μαζί του, αφού το θύμα προσπαθούσε να του πάρει το όπλο από τα χέρια. Κατά τη διάρκεια της δίκης για την εκτέλεσή του, η σύζυγος του Σολάνο είπε πως είχε συγχωρέσει τον Γκαρσία και δεν υποστήριξε τη θανατική καταδίκη.
 
 
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση