Λύτρα 6.6 εκατ. δολαρίων ζητούν οι τζιχαντιστές για την απελευθέρωση της 26χρονης ομήρου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014 17:51 Λύτρα 6.6 εκατ. δολαρίων ζητούν οι τζιχαντιστές για την απελευθέρωση της 26χρονης ομήρου

Επιπλέον απαιτούν την αποφυλάκιση Πακιστανής «κυρίας Αλ Κάιντα» - Το ίδιο αίτημα είχαν υποβάλει για να μην δολοφονήσουν τον Τζέιμς Φόλεί

Μετά τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού Πίτερ Κάσιγκ και τη μαζική εκτέλεση 12 Σύρων αιχμαλώτων, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κρατούν όμηρο μία 26χρονη Αμερικανίδα, την οποία απήγαγαν από τη Συρία πριν ένα χρόνο.

Η τρομοκρατική οργάνωση ζητάει λύτρα ύψους 6,6 εκατ. δολαρίων για την απελευθέρωσή της και απαιτεί την αποφυλάκιση της Πακιστανής νευροεπιστήμονα, Ααφία Σιντικούι, η οποία έχει σπουδάσει το MIT και καταδικάστηκε το 2010 με την κατηγορία ότι επιχείρησε να σκοτώσει Αμερικανούς αξιωματούχους.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές συνδέεται με την Αλ Κάιντα και σκόπευε να κατασκευάσει βόμβες για να χρησιμοποιηθούν σε τρομοκρατικές επιθέσεις.

Την πληροφορία ότι οι τζιχαντιστές του ΙΚ απαιτούν την απελευθέρωσή της επιβεβαίωσε η οικογένειά της, η οποία επιθυμεί να διατηρήσει αποστάσεις από το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους συγγενείς της οι εξτρεμιστές ζήτησαν την απελευθέρωση της 42χρονης «κυρίας Αλ Κάιντα», ωστόσο οι ίδιοι επισημαίνουν πως η γυναίκα δεν έχει καμία σχέση με το ΙΚ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η οικογένεια της 42χρονης «το να συνδέσει κανείς το όνομα της Ααφία με πράξεις βίας έρχεται σε αντίθεση με όσα παλεύουμε. Παρότι εκτιμούμε τα ειλικρινή συναισθήματα για όσους, όπως εμείς, θέλουν να δουν ελεύθερη την αγαπημένη μας Ααφία, δε μπορούμε να συμφωνήσουμε με αυτή την τακτική για την απελευθέρωσή της, ούτε μπορούμε να δεχθούμε ότι η κόρη κάποιου άλλου υποφέρει όπως η Ααφία».

Βέβαια, οι τζιχαντιστές είχαν ζητήσει την αποφυλάκιση της επιστήμονα και στο παρελθόν για να μην δολοφονήσουν τον Αμερικανό δημοσιογράφο, Τζέιμς Φόλεϊ, μαζί με 132 εκατ. δολάρια.
Ωστόσο, τα λύτρα για την απελευθέρωση του 40χρονου Φόλεϊ δεν καταβλήθηκαν από την αμερικανική κυβέρνηση και ήταν ο πρώτος που εκτελέστηκε μπροστά στην κάμερα των εξτρεμιστών.

protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση