Bild: Σάλος με την ιδιαίτερη σχέση του Τσίπρα με τον αινιγματικό Ρώσο μεγιστάνα Ριμπολόβλεφ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2015 11:01 Bild: Σάλος με την ιδιαίτερη σχέση του Τσίπρα με τον αινιγματικό Ρώσο μεγιστάνα Ριμπολόβλεφ

Με ένα ιδιαιτέρως καυστικό άρθρο, η Bild στρέφει την προσοχή της στις ιδιαίτερες σχέσεις που φέρεται να έχει αναπτύξει ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ρώσο μεγιστάνα και ιδιοκτήτη του Σκορπιού, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ.

Όπως αναφέρει, «προκαλεί σάλο η σχέση τους, καθώς ο Ρώσος μεγιστάνας, αν και βρίσκεται ανάμεσα στους 100 πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου, σύμφωνα με το Forbes, δεν παύει να είναι μια από τις πλέον αινιγματικές φιγούρες στο διεθνές επιχειρηματικό πεδίο».

«Ο Τσίπρας βοηθάει τον Ριμπολόβλεφ», αποφαίνεται η γερμανική εφημερίδα και αναφέρεται στην πρόσφατη φημολογία ότι το Λιμεναρχείο Λευκάδας απαγόρευσε τη διέλευση σκαφών από την ανοικτή θάλασσα μεταξύ των νήσων Σκορπιός και Σκορπίδι, που ανήκουν στην οικογένεια του γνωστού Ρώσου επιχειρηματία Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ.

Το θέμα ξέσπασε το περασμένο καλοκαίρι και το επαναφέρουν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του Ποταμιού Κατερίνα Μάρκου (Β’ Θεσσαλονίκης) και Σπύρος Δανέλλης (Ηρακλείου) προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα.

Όπως αναφέρουν στην ερώτηση οι δύο βουλευτές, «με τις παραπάνω αποφάσεις ουσιαστικά χορηγείται δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και απόλαυσης της ανοικτής θάλασσας που βρίσκεται μεταξύ των δύο νησιών στους ιδιοκτήτες του Σκορπιού για το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου, κάτι που, φυσικά, δεν προβλέπεται από την ελληνική νομοθεσία».

Απαγορεύεται όχι μόνο η προσέγγιση, αλλά και η διέλευση κάθε είδους σκάφους στη θαλάσσια περιοχή γύρω από τον Σκορπιό

Γι' αυτό και ρωτούν τον υπουργό ποιοι είναι οι ειδικοί λόγοι που επιτάσσουν την επιβολή απαγόρευσης διέλευσης όλων των πλωτών μέσων στη συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς και αν ανήκει στην αρμοδιότητα των λιμενικών αρχών η επιβολή απαγόρευσης διέλευσης από τη θάλασσα προς εξυπηρέτηση συγκεκριμένων προσώπων και σε ποιες διατάξεις στηρίζεται αυτή.

Ας σημειωθεί ότι με δύο αποφάσεις το θρυλικό νησί του Ωνάση, το οποίο αγόρασε ο Ρώσος μεγιστάνας Ριμπολόβλεφ ως δώρο στην κόρη του, κηρύχθηκε απαγορευμένη ζώνη, αφού απαγορεύεται όχι μόνο η προσέγγιση, αλλά και η διέλευση κάθε είδους σκάφους στη θαλάσσια περιοχή γύρω από τον Σκορπιό.

Η πρώτη απόφαση του λιμενάρχη Λευκάδας απαγόρευε τη διέλευση τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ η δεύτερη και τελική επιβάλλει απαγόρευση όλο τον χρόνο, ενώ αναφέρει ότι θα μπαίνει πρόστιμο 1.500 ευρώ σε όποιον παραβιάζει την απόφαση.

iefimerida

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση