ΗΠΑ: Αστυνομικός σκότωσε 12χρονο που έπαιζε με ψεύτικο πιστόλι

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014 20:19 ΗΠΑ: Αστυνομικός σκότωσε 12χρονο που έπαιζε με ψεύτικο πιστόλι

Το αγόρι έπαιζε σε πάρκο και όταν αρνήθηκε να σηκώσει ψηλά τα χέρια του και οι ένστολοι άνοιξαν πυρ 

Μετά το θάνατο του Μάικλ Μπράουν και το θάνατο του 28χρονου Ακάι Γκάρλει από πυρά αστυνομικών, ένα ακόμη τραγικό περιστατικό συγκλονίζει τις ΗΠΑ.

Αυτή τη φορά πρόκειται για ένα 12χρονο αγόρι που έχασε τη ζωή του στο Κλίβελαντ του Οχάιο ενώ έπαιζε με ένα ψεύτικο πιστόλι.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, το αγόρι, το όνομα του οποίου δεν έχει δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα, δέχθηκε πυρά στο στομάχι από αστυνομικό, ο οποίος πίστευε ότι το παιδί είχε στα χέρια του αληθινό όπλο.

Ο 12χρονος βρισκόταν σε πάρκο της περιοχής και περιεργαζόταν το ψεύτικο όπλο, όταν δύο αστυνομικοί κλήθηκαν να σπεύσουν στο σημείο έπειτα από κλήσεις στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που ανέφεραν την παρουσία του παιδιού με το πιστόλι.

Όταν ο ένας εκ των δύο ζήτησε από το αγόρι να σηκώσει ψηλά τα χέρια του, εκείνο αρνήθηκε και επιχείρησε να πιάσει το πιστόλι που βρισκόταν στη ζώνη του.

Εκείνη τη στιγμή, οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ τραυματίζοντάς το σοβαρά στο στομάχι, αλλά παρά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο λίγες ώρες αργότερα εξέπνευσε.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της αστυνομίας, Τζένιφερ Τσάτσια, «οι αστυνομικοί αφότου άνοιξαν πυρ, διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για πιστόλι παιχνίδι», ενώ ήδη διενεργείται έρευνα γύρω από την υπόθεση. 

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με μία καταγεγραμμένη τηλεφωνική συνομιλία περιοίκου με το αστυνομικό τμήμα, ο άνδρας είχε επισημάνει ότι το παιδί υπήρχε πιθανότητα να παίζει με ρέπλικα όπλου, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες για το στοιχείο αυτό δεν ενημερώθηκαν οι δύο αστυνομικοί. 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση