Το Παρίσι τίμησε τα 130 θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015 12:38 Το Παρίσι τίμησε τα 130 θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων
Περισσότεροι από 1.000 συγγενείς θυμάτων έδωσαν το παρών στην επίσημη τελετή στο Ινβαλίντ -Απόλυτη σιωπή στο προσκλητήριο των νεκρών - O Γάλλος πρωθυπουργός δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του - Ολάντ: Η Γαλλία θα καταστρέψει αυτό τον φανατικό στρατό 
 
Ημέρα μνήμης σήμερα στο Παρίσι για τα 130 θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων πρίν από δύο εβδομάδες στη γαλλική πρωτεύουσα.

Περισσότεροι από 1.000 συγγενείς θυμάτων δίνουν το παρών στην επίσημη τελετή που είναι σε εξέλιξη στο Ινβαλίντ, στην καρδιά, δηλαδή, του Παρισίου.

Το παρών δίνει και ο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος επέστρεψε από τη Μόσχα όπου είχε συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μόλις ακούστηκε ο ύμνος της Γαλλίας, όλοι σηκώθηκαν όρθιοι. Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, είναι ο μόνος που κάθεται μαζί με τους συγγενείς των θυμάτων της επίθεσης.

Η στρατιωτική μπάντα παίζει πένθιμο εμβατήριο. 

Με χαμηλωμένο το κεφάλι ο Γάλλος πρόεδρος ακούει την Μασσαλιώτιδα. Στο μνημείο του Μεγάρου των Απομάχων έχει στηθεί μία μεγάλη οθόνη 

O Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανέβηκε στο βήμα εμφανώς συγκινημένος και άρχισε την ομιλία του λέγοντας :
«Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, αυτή την ημέρα δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ. Η Γαλλία χτυπήθηκε δυνατά από μία πράξη πολέμου που σχεδιάστηκε από μακριά. Ολόκληρο  το γαλλικό έθνος θρηνεί τα θύματα. Η Γαλλία θα καταστρέψει αυτό τον φανατικό στρατό που διέπραξε αυτά τα εγκλήματα. Aυτές οι γυναίκες, αυτοί οι άντρες ήταν η νεολαία της Γαλλίας»

Από τους ηγέτες των κομμάτων, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας και νυν ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων, Νικολά Σαρκοζί, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή μαζί με τους Γάλλους υπουργούς.


Την ίδια ώρα δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας καθώς δύο από τους τρομοκράτες, ο Σαλάχ Αμπντελσάμ και ο Μοχάμεντ Αμπρίνι παραμένουν ασύλληπτοι.

Για το λόγο αυτό 11.000 αστυνομικοί βρίσκονται στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας από την Κυριακή ενόψει της συνόδου για το κλίμα τη Δευτέρα.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση μνήμης στο κέντρο της Γαλλικής πρωτεύουσας 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση