Ο Πούτιν στοχοποιεί την οικογένεια Ερντογάν για λαθρεμπόριο

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015 08:30 Ο Πούτιν στοχοποιεί την οικογένεια Ερντογάν για λαθρεμπόριο

Εμμένει στη σκληρή στάση του ο Πούτιν, στοχοποιώντας την οικογένεια Ερντογάν για λαθρεμπόριο.

Με τα μάτια όλων στραμμένα στη διάσκεψη κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή που αρχίζει τη Δευτέρα στο Παρίσι, και τη συνάντηση που ο Ερντογάν επιθυμεί αλλά ο Πούτιν φαίνεται να θέλει να αποφύγει τραβώντας στα άκρα την κόντρα, συνεχίζεται η Ρωσο – τουρκική διένεξη που ξέσπασε μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους στα σύνορα με την Συρία.

Το Κρεμλίνο διατηρεί σκληρή στάση, εξαπολύοντας κατηγορίες κατά του Ερντογάν, ότι ο γιος του έχει ένα "ορισμένο ενδιαφέρον" στην πετρελαϊκή βιομηχανία, με νέο στοιχείο ότι ο νεοδιορισθείς υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, είναι γαμπρός του Toύρκου Προέδρου.

Ο Πούτιν έχει προόσφατα υποστηρίξει πως το πετρέλαιο από το συριακό έδαφος που τελεί υπό τον έλεγχο των ισλαμιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος βρίσκει τον δρόμο του για την Τουρκία.

Ο Ερντογάν έχει κάνει λόγο για συκοφαντία και ζήτησε όποιος προβαίνει σε τέτοιες κατηγορίες να τις στηρίξει με αποδείξεις.

Η μισή συγγνώμη του Ερντογάν

Η πονηρή προσπάθεια του Ερντογάν να ζητήσει συγνώμη χωρίς να το κάνει στην πραγματικότητα, λέγοντας απλά ότι λυπάται, μάλλον πυροδότησε την κατάσταση, καθώς η μισή συγνώμη του δεν φάνηκε να κατευνάζει την οργή του Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Οι περιστάσεις δεν έχουν προηγούμενο» δήλωνε το βράδυ του Σαββάτου ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Πούτιν προσθέτοντας ότι «το γάντι που πετάχτηκε μπροστά στη Ρωσία είναι χωρίς προηγούμενο».

Οι οικονομικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Σε αυτό το σκηνικό, η Ρωσία διατηρεί τη σκληρή στάση της, με την επιβολή όλων των αντιμέτρων μέσω διατάγματος, το οποίο θέτει σε ισχύ ένα σύνολο οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, ως αντίποινα για την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού.

Την οργή του Κρεμλίνου αποτυπώνουν και τα καυστικά σχόλια του Πεσκόφ, ο οποίος αποκάλεσε τη συμπεριφορά της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας «σκέτη τρέλα» και είπε πως ο επακόλουθος χειρισμός από την Άγκυρα της κρίσης θυμίζει «θέατρο του παραλόγου».

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση