Νταβούτογλου: Η Τουρκία στην ΕΕ θα είναι «success story»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015 20:58 Νταβούτογλου: Η Τουρκία στην ΕΕ θα είναι «success story»

«Το γεγονός πως μας καλέσατε σήμερα, δείχνει πως θεωρείτε την Τουρκία μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η χώρα του είναι ένα ευρωπαϊκό έθνος με κοινούς στόχους και κοινό μέλλον με αυτό της υπόλοιπης Ευρώπης έστειλε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Μιλώντας στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την Κυριακή, ο Τούρκος πολιτικός τόνισε πως η Τουρκία αντιμετωπίζει κοινές γεωπολιτικές προκλήσεις με αυτές της Ευρώπης.
 
«Είναι επιθυμία μας να βρισκόμαστε εντός της Ευρωπαϊκής οικογένειας και είμαστε σίγουροι πως η Τουρκία θα είναι επιτυχία στην Ευρώπη», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός. Στη συνέχεια εκτίμησε πως υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ των δύο πλευρών στην καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και κατά όλων των απειλών.
 
Παράλληλα, ο κ. Νταβούτογλου εξέφρασε την πεποίθηση του πως πρέπει να αναβαθμιστεί ο οικονομικός, πολιτικός και ενεργειακός διάλογος μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας και πρόσθεσε πως η Σύνοδος πρόκειται για ένα νέο ξεκίνημα στις σχέσεις των δύο.

«Το γεγονός πως μας καλέσατε σήμερα, δείχνει πως θεωρείτε την Τουρκία μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας», υπογράμμισε.

protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση