''Δεν κουρεύεται το ελληνικό χρέος – Καταστροφικό το πρώτο εξάμηνο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ''

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015 12:09 ''Δεν κουρεύεται το ελληνικό χρέος – Καταστροφικό το πρώτο εξάμηνο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ''

Ναί στην επέκταση του ελληνικού χρέους και βροντερό όχι στο κούρεμα από τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης Κλάους Ρέγκλινγκ. Σε συνέντευξη του στο Bloomberg προσθέτει πως ''τίποτα δεν είναι εύκολο στην Ελλάδα με δεδομένες τις μη ρεαλιστικές προσδοκίες της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα''.

Λίγο πριν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος ο Κ. Ρέγκλινγκ επανέλαβε τις ανυποχώρητες θέσεις του για το ελληνικό χρέος.
''Δεν πρόκειται να υπάρξει κούρεμα στο ελληνικό χρέος. Αυτό που μπορεί να γίνει είναι η επέκταση της αποπληρωμής του χρέους, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να εξετασθεί η παροχή περισσότερων περιόδων χάριτος. Έχουμε υπολογίσει ότι η Ελλάδα γλιτώνει 8 δισ. ευρώ από την εξυπηρέτηση του χρέους, κάτι που αντιστοιχεί σε 4% του ΑΕΠ της''.

Ο ίδιος, αφού απέκλεισε τα σενάρια για Grexit, χαρακτήρισε καταστροφικό το α’ εξάμηνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με την κυβέρνηση που προέκυψε από τις τελευταίες εκλογές.
''Τίποτα δεν είναι εύκολο στην Ελλάδα με δεδομένες τις μη ρεαλιστικές προσδοκίες της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα. Η δεύτερη κυβέρνηση που προέκυψε από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου έχει την εντολή να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις και φαίνεται να επιθυμεί να φέρει εις πέρας το έργο αυτό''.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση