Αλγερία: Τον απήγαγαν το 1998 και βρέθηκε ζωντανός 26 χρόνια μετά, μόλις 100 μέτρα από το σπίτι του

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024 09:18 Αλγερία: Τον απήγαγαν το 1998 και βρέθηκε ζωντανός 26 χρόνια μετά, μόλις 100 μέτρα από το σπίτι του

Η υπόθεση απαγωγής του Omar Bin Omran πριν από δυο και πλέον δεκαετίες από το σπίτι του στην Αλγερία, προκαλεί ανατριχίλα.

Η ιστορία απαγωγής του Omar επανήλθε στην επικαιρότητα καθώς βρέθηκε ζωντανός έπειτα από 26χρόνια, και μάλιστα αυτό που σοκάρει είναι ότι εντοπίστηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο κελάρι του σπιτιού του φερόμενου ως απαγωγέα του – μόλις 100 μέτρα από την κατοικία της οικογένειάς του, στην Αλγερία.

Ο Ομάρ Μπιν Ομράν διασώθηκε την Κυριακή (12.05.2024) από το σπίτι του επί χρόνια απαγωγέα του, αφού εξαφανίστηκε καθ’ οδόν προς την σχολή του πριν από περίπου 26 χρόνια, το 1998, σύμφωνα με δημοσιεύματα των αλγερινών μέσων ενημέρωσης.

Ο 45χρονος σήμερα Ομάρ, βρέθηκε στο υπόγειο κάτω από το καλυμμένο με άχυρο πάτωμα του γείτονά του σαν κάποιου είδους μαντριού για πρόβατα, σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε στα social media, που τον δείχνει να τα έχει χαμένα.

Ο απαγωγέας ένας 61χρονος άνδρας που ζούσε μόνος του, συνελήφθη, σύμφωνα με το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Djelfa.

Οι ερευνητές φέρεται να ειδοποιήθηκαν από την οικογένεια του θύματος, αφού ο αδελφός του υπόπτου υπέδειξε ότι ο αδελφός του εμπλέκεται στην απαγωγή σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στη συνέχεια, η Εθνική Χωροφυλακή άνοιξε εκ νέου τον φάκελο της υπόθεσης και ερεύνησε το σπίτι του άνδρα μέχρι που ανακάλυψε μια καταπακτή κρυμμένη στο πάτωμα.

Βρήκαν τον Ομάρ πίσω από την πόρτα, δήλωσαν οι εισαγγελείς.

Ο Ομάρ μεταφέρθηκε σε ιατρικό κέντρο για θεραπεία, ενώ ο ύποπτος θα δικαστεί για το “ειδεχθές έγκλημα”.

Δυστυχώς, η μητέρα του Ομάρ, η οποία δεν σταμάτησε ποτέ να αναζητά τον αγνοούμενο γιο της – ένα από τα εννέα παιδιά της – πέθανε το 2013, δήλωσε ο θείος του στα αλγερινά μέσα ενημέρωσης.

Ενώ άλλα μέλη της οικογένειας πίστευαν ότι σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου της χώρας τη δεκαετία του 1990 και στις αρχές του 2000, η μητέρα του ένιωθε μέσα της ότι ήταν ακόμα ζωντανός.

Η τελευταία της επιθυμία ήταν: “Σας παρακαλώ, μη σταματήσετε να ψάχνετε για τον Ομάρ. Είμαι σίγουρη ότι είναι ακόμα ζωντανός”, σύμφωνα με τις αναφορές.

Το θύμα φέρεται να είπε στα μέλη της οικογένειάς του ότι μερικές φορές τους έβλεπε να περνούν από ένα παράθυρο στο σπίτι του απαγωγέα του, αλλά δεν ήταν σε θέση να μιλήσει ή να τους φωνάξει – σαν να βρισκόταν κάτω από κάποιου είδους μαγεία, σύμφωνα με τα αλγερινά δημοσιεύματα.

Πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση