Φέργκιουσον: Δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες σε πλήθος που μετέφερε γυναίκα με καρδιακή προσβολή! (VIDEO)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014 14:47 Φέργκιουσον: Δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες σε πλήθος που μετέφερε γυναίκα με καρδιακή προσβολή! (VIDEO)

Τη συγκλονιστική στιγμή στο Φέργκιουσον έχει καταγράψει δημοσιογράφος. Είναι λίγο αφού έχει γίνει γνωστή η απόφαση των ενόρκων για την υπόθεση Μάικλ Μπράουν και αρχίζει η οργή του κόσμου να ξεσπά.

Είναι η στιγμή που αρχίζουν τα επεισόδια στην πόλη Φέργκιουσον, όπου στις 9 του περασμένου Αυγούστου ο αστυνομικός Μάικλ Γουίλσον πυροβόλησε και σκότωσε τον νεαρό Μάικλ Μπράουν. Ο 18χρονος ήταν μαύρος και ο αστυνομικός λευκός. Η απόφαση να μην παραπεμφθεί σε δίκη δίχασε τις ΗΠΑ σε έναν νέο φυλετικό "εμφύλιο".

Καθώς η ένταση ανεβαίνει, μια γυναίκα παθαίνει καρδιακή προσβολή. Τουλάχιστον αυτό φωνάζει το πλήθος που προσπαθεί να τη μεταφέρει σε ασφαλές μέρος ενώ είναι αναίσθητη. Αλλά οι αστυνομικοί φαίνεται ότι δεν συγκινούνται.

Και αντί να βοηθήσουν τη γυναίκα, κάνουν χρήση δακρυγόνων και πυροβολούν προς το μέρος των διαδηλωτών με πλαστικές σφαίρες!

«Παθαίνει καρδιακή προσβολή, παθαίνει καρδιακή προσβολή» ακούγεται κάποιος να φωνάζει προς τους αστυνομικούς, τη στιγμή που οι διαδηλωτές φτάνουν κοντά στο ανθρώπινο τείχος που έχουν κάνει οι αστυνομικοί και συνεχίζει να παρακαλά για βοήθεια: «χρειάζεται βοήθεια, χρειάζεται βοήθεια» λέει. Ένας αστυνομικός ζητά από τους διαδηλωτές να απομακρυνθούν και υπόσχεται να βοηθήσει τη γυναίκα.

Αλλά δευτερόλεπτα μετά, η αστυνομία κάνει χρήση χημικών, πνίγοντας στα δακρυγόνα τους πάντες, ενώ πυροβολεί κατά του πλήθους και με πλαστικές σφαίρες. Υπάρχουν αναφορές που έκαναν και χρήση και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Καθώς το σημείο καλύπτεται με καπνούς από τα δακρυγόνα, η γυναίκα φαίνεται να αφήνεται ξαπλωμένη στο έδαφος, ενώ ένας άνδρας ακούγεται στο video να φωνάζει πως είναι η μητέρα του, αλλά ο αστυνομικός που είναι εκεί δεν τον αφήνει να την πλησιάσει!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ VIDEO ΤΟΥ FUSION TV

Το γύρο του διαδικτύου κάνει και ένας διαδραστικός χάρτης που δείχνει πως πήρε... φωτιά το twitter μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση των ενόρκων να μην δικαστεί ο αστυνομικός που σκότωσε τον 18χρονο Μάικλ Μπράουν.

Πηγή: Daily Mail/newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση