Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ινδονησία: Πανικός και θάνατος στη Τζακάρτα - Επιθέσεις αυτοκτονίας και ανταλλαγή πυροβολισμών (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016 08:35 Ινδονησία: Πανικός και θάνατος στη Τζακάρτα - Επιθέσεις αυτοκτονίας και ανταλλαγή πυροβολισμών (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Σειρά εκρήξεων και ανταλλαγή πυροβολισμών συγκλονίζει την πρωτεύουσα της Ινδονησίας Τζακάρτα. Υπάρχουν τουλάχιστον έξι νεκροί, όμως δεν αποκλείεται ο αριθμός των θυμάτων να αυξηθεί. Video ντοκουμέντο από τη στιγμή μιας από τις εκρήξεις. Φόβοι πως είναι ακόμη ένα χτύπημα από το Ισλαμικό Κράτος.

Λίγες μέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, ο τρόμος καταλαμβάνει και τη Τζακάρτα. Το πρωί της Πέμπτης (14.01.2016) σημειώθηκε μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας, ενώ ακολούθησε και ανταλλαγή πυροβολισμών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν σημειωθεί τουλάχιστον επτά εκρήξεις, μεταξύ των οποίων δυο επιθέσεις αυτοκτονίας. Συνολικά οι δράστες πιστεύεται πως ήταν 14!

Στόχοι και αυτή τη φορά μέρη με πολύ κόσμο, όπως τα Starbucks και περιοχές όπου βρίσκονται πολυτελή ξενοδοχεία και πρεσβείες. Ήδη, η αστυνομία πιστεύει ότι πρόκειται για ένα ακόμη "έργο" των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Ωστόσο, αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών δήλωσε στο BBC ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία πως οι δράστες ήταν τζιχαντιστές του ISIS.

Δείτε video ντοκουμέντο από τη στιγμή της μιας έκρηξης

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Οι εικόνες συγκλονιστικές, με άψυχα κορμιά στους δρόμους και πάνοπλους αστυνομικούς να ανταλλάσσουν πυροβολισμούς με τους δράστες. Ένα από τα σημεία όπου εξερράγησαν εκρηκτικοί μηχανισμοί είναι το εμπορικό κέντρο Σαρινά, που βρίσκεται κοντά στο προεδρικό παλάτι και τα γραφεία του ΟΗΕ. Σύμφωνα με το BBC, εκρήξεις σημειώθηκαν και κοντά στις πρεσβείες της Τουρκίας και του Πακιστάν.

 
 

 

Η αστυνομία έχει δώσει εντολή στους πολίτες να μείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους. Ο Τζέρεμι Ντάγκλας, αξιωματούχος του ΟΗΕ, βρέθηκε 150 μέτρα από μια από τις εκρήξεις. «Αμέσως τρέξαμε μέσα στο κτίριο. Ακούσαμε και τρίτη έκρηξη. Μέχρι να ανέβουμε στα γραφεία στον 10 όροφο ακούσαμε και τέταρτη και πέμπτη και έκτη. Μετά ξεκίνησε ανταλλαγή πυροβολισμών στους δρόμους» είπε στο BBC.

Σύμφωνα με φωτογράφο του Reuters, μια από τις εκρήξεις σημειώθηκε έξω από ένα Starbucks και η αστυνομία φάνηκε να ανταλλάσσει πυρά με έναν άνδρα που βρισκόταν σε ταράτσα κτιρίου. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Associated Press ότι τουλάχιστον τρεις βομβιστές αυτοκτονίας ανατινάχθηκαν έξω από ένα Starbucks, ενώ άλλοι δυο άνοιξαν πυρ σε αστυνομικό τμήμα.

Το τηλεοπτικό δίκτυο TVOne μετέδωσε πως έγιναν άλλες τρεις εκρήξεις.

 

 
 
 

Η πρώτη έκρηξη ήταν εκείνη που προκάλεσε την ανταλλαγή πυροβολισμών ανάμεσα στους δράστες και τους αστυνομικούς. Η μάχη γινόταν την ώρα που στους δρόμους της Τζακάρτα υπήρχαν τουλάχιστον τρία πτώματα περαστικών που σκοτώθηκαν κατά το μπαράζ εκρήξεων.

Ο Τρι Σεραντο είναι φρουρός σε τράπεζα. Είπε στο Associated Press ότι είδε τουλάχιστον πέντε δράστες, από τους οποίους οι τρεις ανατινάχθηκαν στα Starbucks. Είπε πως τους είδε να μπαίνουν στο καφέ και να πυροδοτούν τα εκρηκτικά ο ένας μετά τον άλλο! Άλλοι δυο δράστες, οπλισμένοι, μπήκαν σε αστυνομικό τμήμα και άνοιξαν πυρ. Είδε έναν αστυνομικό νεκρό και έναν τραυματία.

Ακολούθησαν οι εκρήξεις στο εμπορικό κέντρο Σαρινά, που βρίσκεται σε περιοχή όπου υπάρχουν πολυτελή ξενοδοχεία, γραφεία και πρεσβείες, μεταξύ των οποίων και η γαλλική. Άλλες εκρήξεις σημειώθηκαν σε περιοχή όπου βρίσκονται οι πρεσβείες της Τουρκίας και του Πακιστάν.

newsit.gr