Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ομολογία σοκ του καπετάνιου του Costa Concordia - Η επιδειξιομανία του έστειλε στον θάνατο 32 ανθρώπους

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2014 18:49 Ομολογία σοκ του καπετάνιου του Costa Concordia - Η επιδειξιομανία του έστειλε στον θάνατο 32 ανθρώπους

Οργή προκαλούν τα στοιχεία που κατέθεσε ο καπετάνιος Francesco Schettino σχετικά με το τραγικό ναυάγιο του Costa Concordia που στοίχισε τη ζωή σε 32 ανθρώπους το 2012.

Ο Francesco Schettino, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια και εγκατάλειψη του πλοίου, έφτασε στη δίκη με 45 λεπτά καθυστέρηση.

Αρνήθηκε ότι έκανε την επικίνδυνη μανούβρα κοντά στο νησί Giglio για να εντυπωσιάσει μια Μολδαβή χορεύτρια που είχε φέρει στη γέφυρα.

Υπενθυμίζεται πως εκείνη είχε καταθέσει ότι ήταν εραστές.

Αντίθετα υποστήριξε πως το έκανε για να ευχαριστήσει τον επικεφαλής σερβιτόρο του πλοίου, του οποίου η οικογένεια καταγόταν από το Giglio, να εντυπωσιάσει έναν φίλο του που έμενε εκεί και να παρέχει μια νυχτερινή άποψη του νησιού στους επιβάτες.

Το πλοίο τελικά είχε προσκρούσει στα βράχια, προκαλώντας μια τεράστια ρωγμή με αποτέλεσμα την ανάγκη άμεσης εκκένωσης του πλοίου από τους 4.200 επιβάτες.

Αρνήθηκε πως εγκατέλειψε το πλοίο, υποστηρίζοντας ότι τον έσπρωξαν στη θάλασσα.

Οι δικηγόροι υπεράσπισής του ανέφεραν στη δίκη πως κανείς δεν πέθανε από τη σύγκρουση αλλά επειδή δεν λειτούργησε μια γεννήτρια με αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα κατά τη διάρκεια της εκκένωσης του πλοίου.

newsit.gr