Αποκάλυψη "βόμβα" Σνόουντεν: Υποκλοπές ΗΠΑ - Βρετανίας σε ισραηλινά drones από την Κύπρο!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016 11:52 Αποκάλυψη "βόμβα" Σνόουντεν: Υποκλοπές ΗΠΑ - Βρετανίας σε ισραηλινά drones από την Κύπρο!
Αμερικάνοι και Βρετανοί πράκτορες "έσπασαν" τους κωδικούς των Ισραηλινών drones που επιχειρούσαν στη Μέση Ανατολή! Αυτό έγινε γνωστό σύμφωνα με έγγραφα που διέρευσαν από τον Edward Snowden και είδαν, χθες Παρασκευή, το φως της δημοσιότητας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού Spiegel και του website The Intercept, η υποκλοπή προέκυψε από τα έγγραδα που διέρευσε ο Snowden και αφορούσαν δραστηριότητες των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ το 2013.

Σύμφωνα με τις εκθέσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας οι μυστικές υπηρεσίες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τις εικόνες που έστελναν τα κατασκοπευτικά drones στις Ισραηλινές υπηρεσίες.

Το σχέδιο αυτό, με την κωδική ονομασία ¨αναρχικός" άρχισε να εφαρμόζεται από το 1998 από σημείο στην Κυπριακή επικράτεια.

Το Ισραήλ ήταν ο στόχος του προγράμματος, αλλά παράλληλα παρακολουθούσε και διάφορα συστήματα στην Αίγυπτο, την Τουρκία, το Ιράν και τη Συρία.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το site "The Intercept" οι αμερικανοί και βρετανοί πράκτορες ήταν σαν να κάθονταν στο πίσω κάθισμα του ισραηλινού drone!

Μέχρι χθες δεν υπήρξε επίσημη αντίδραση από πλευράς Ισραήλ για τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν. Ωστόσο, ανεπίσημα, αξιωματούχοι σχολίαζαν πως δεν εκπλήσσονται καθώς είναι γνωστό ότι οι αμερικανοί κατασκοπεύουν όλες τις χώρες στον κόσμο, ακόμα και τις φιλικά προσκείμενες χώρες.

Από την πλευρά του ο Βρετανός υπουργός εξωτερικών δήλωσε πως δεν σχολιάζει θέματα κατασκοπείας. 
 
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση