Ντελίριο Τραμπ: Κερδίζω και από αύριο μπουμ, μπουμ. Να έχουν όπλα όλοι

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016 09:37 Ντελίριο Τραμπ: Κερδίζω και από αύριο μπουμ, μπουμ. Να έχουν όπλα όλοι

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπόσχεται εριστικά: "Από αύριο: μπουμ, μπουμ," με τον Μπέρνι Σάντερς να δίνει έμφαση στην κοινωνική δικαιοσύνη

Εκμεταλλευόμενος τη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων για τους παραδοσιακούς πολιτικούς, ο δισεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ, κέρδισε το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στο Νιου Χαμσάιρ, ενώ για τους Δημοκρατικούς, ο νικητής είναι ο Μπέρνι Σάντερς, γερουσιαστής από το γειτονικό Βερμόντ.

Απογοητευμένοι από τις εξελίξεις στην οικονομία, αλλά και από τους πολιτικούς στην Ουάσιγκτον, οι Αμερικανοί ψηφοφόροι, στους δύο πρώτους γύρους της προκριματικής εκλογικής διαδικασίας για το προεδρικό χρίσμα, επιλέγουν με ενθουσιασμό υποψήφιους τόσο στο Ρεπουμπλικανικό, όσο και στο Δημοκρατικό Κόμμα, τους οποίους θεωρούν ως "ουτσάιντερς".

Τα αποτελέσματα, παρά τη σημαντική επικοινωνιακή σημασία τους, δεν ξεκαθαρίζουν το τοπίο στα δύο πολιτικά στρατόπεδα, αναφορικά με το ποιος μπορεί ν' σταθεί απέναντι στο Τραμπ για τους Ρεπουμπλικάνους, αλλά και αναφορικά με τις κινήσεις της πρώην υπουργού των Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, έναντι του Σάντερς. Για την ώρα, οι υποψήφιοι φαίνεται να παίρνουν θέση άμυνας, σχετικά με τις μελλοντικές επιλογές τους, στην προεκλογική τους εκστρατεία.

Ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ, Κρις Κρίστι στη διάρκεια μιας συναισθηματικά φορτισμένης ομιλίας, ανακοίνωσε ότι θα ζυγίσει τα επόμενα βήματά του, ανάλογα με τα τελικά αποτελέσματα στην κούρσα των Ρεπουμπλικανών, καθώς φαίνεται να βρίσκεται αρκετά πίσω.

Από την άλλη μεριά, η νίκη του 69χρονου Τραμπ, φαίνεται ότι θα ενισχύσει την ηγετική του εικόνα, στην τελική διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος των Ρεπουμπλικανών, παρά το γεγονός ότι έχει βρεθεί στο επίκεντρο πολιτικών επικρίσεων για δηλώσεις του, σχετικά με την απέλαση των παράνομων μεταναστών από τις ΗΠΑ, αλλά και την προσωρινή απαγόρευση εισόδου των μουσουλμάνων στη χώρα.

Ο Τραμπ εκλέχθηκε στην πρώτη θέση των προκριματικών του Νιου Χαμσάιρ, με ποσοστό 34% των ψήφων. Ο 63χρονος Τζον Κάσιτς, κυβερνήτης στο Οχάιο, εδραιώνοντας τη βιωσιμότητα της προεκλογικής του εκστρατείας, βρέθηκε στη δεύτερη θέση με 16% σύμφωνα με το CNN, με καταμετρημένο ποσοστό 67% των ψήφων.

Ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχάρη του συνυποψηφίους του, αλλά υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει στις εριστικές τακτικές του. "Από αύριο: μπουμ, μπουμ," δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ οι υποστηρικτές του, τον επευφημούσαν. Στην ομιλία του, υποστήριξε ότι ο Σάντερς "Θέλει να παραδώσει τη χώρα μας". Υποσχέθηκε ότι θα έχει άξιους επιχειρηματίες, οι οποίοι θα διαπραγματεύονται καλύτερες εμπορικές συμφωνίες, αλλά και ότι: "Θα στείλει στο διάβολο", τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Από τη μεριά του, ο Σάντερς, ο οποίος παρουσιάζει τον εαυτό του, ως έναν δημοκρατικό σοσιαλιστή, έδωσε έμφαση στην εξάλειψη των εισοδηματικών ανισοτήτων, στη διάσπαση των μεγάλων τραπεζών, αλλά και στην εξασφάλιση δωρεάν φοίτησης, στα δημόσια πανεπιστήμια.

"Μαζί θα στέλνουμε το μήνυμα, που θα ακουστεί από τη Γουόλ Στριτ μέχρι την Ουάσιγκτον, αλλά και από το Μέιν μέχρι την Καλιφόρνια, ότι η κυβέρνηση της μεγαλοπρεπούς χώρας μας ανήκει σε όλους και όχι μόνο σε μερικούς υποστηρικτές πολυτελών προεκλογικών εκστρατειών", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σάντερς στην επινίκια ομιλία του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επικρίνει την Άνγκελα Μέρκελ για την είσοδο μεταναστών στη Γερμανία, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να σηματοδοτήσει το τέλος της Ευρώπης

Ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, έκανε λάθος επιτρέποντας την είσοδο χιλιάδων μεταναστών στη Γερμανία, καθώς η προσφυγική κρίση μπορεί να πυροδοτήσει επαναστάσεις, σηματοδοτώντας ακόμη και το τέλος της Ευρώπης.

"Νομίζω ότι η Άνγκελα Μέρκελ έκανε ένα τραγικό λάθος με τους μετανάστες," δήλωσε ο Τραμπ στο γαλλικό εβδομαδιαίο συντηρητικό περιοδικό “Valeurs Actuelles.” Η συνέντευξη αυτή, χαρακτηρίστηκε ως η πρώτη σε βάθος προεκλογική συνέντευξη του Τραμπ, σε ευρωπαϊκό μέσο ενημέρωσης.

"Αν η κατάσταση δεν αντιμετωπιστεί δραστικά, τότε, ναι, είναι το τέλος της Ευρώπης. Μπορεί ν' αντιμετωπίσετε πραγματικές επαναστάσεις," φέρεται να δήλωσε ο Τραμπ, σύμφωνα με τη μετάφραση του κειμένου της συνέντευξης στα γαλλικά.

Ο 69χρονος δισεκατομμυριούχος, υποστήριξε επίσης, ότι οι Βρυξέλλες έχουν εξελιχθεί σε "εκτροφείο τρομοκρατών," ενώ μερικές γειτονιές στο Παρίσι, αλλά και αλλού στη Γαλλία έχουν γίνει απαγορευμένες ζώνες.

"Δυστυχώς, η Γαλλία δεν είναι η ίδια όπως ήταν, αλλά ούτε και το Παρίσι, είναι το ίδιο," δήλωσε ο Τραμπ. Υποστήριξε επίσης, ότι η απαγόρευση της οπλοχρησίας είναι μερικώς υπεύθυνη για τη δολοφονία δεκάδων ανθρώπων, από τους τζιχαντιστές στο θέατρο Bataclan, τον περασμένο Νοέμβριο. "Οπλοφορώ πάντα. Έχω επισκεφτεί το Bataclan. Μπορώ να σας πω ότι θα είχα αρχίσει να πυροβολώ," είπε.

Ο Τραμπ υποστήριξε ότι κατά την άποψή του, οι ΗΠΑ πρέπει να έχουν πολύ καλές σχέσεις με τη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ τίποτα δε θα μπορούσε να είναι χειρότερο από τη σημερινή κατάσταση στην οποία, Ομπάμα και Πούτιν, μιλούν σπανίως, μεταξύ τους.

"Ο Πούτιν με έχει χαρακτηρίσει ως ευφυή άνθρωπο. Αυτό αποδεικνύει εξυπνάδα," τόνισε ο Τραμπ.

Σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό, η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Τραμπ, στη Νέα Υόρκη, μία εβδομάδα πριν από την προκριματική εκλογική διαδικασία στην Αϊόβα, στην οποία ο Τραμπ ήρθε δεύτερος.

(Με πληροφορίες από: ΑΜΠΕ)

news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση