Η εξέγερση βάφτηκε με αίμα - Δεκάδες νεκροί από φωτιά σε φυλακές

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 18:21 Η εξέγερση βάφτηκε με αίμα - Δεκάδες νεκροί από φωτιά σε φυλακές
Δεκάδες είναι οι νεκροί από τις ταραχές που ξέσπασαν σε φυλακή στο βορειοανατολικό Μεξικό. Σύμφωνα με τους πρώτους απολογισμούς γίνεται λόγος για τουλάχιστον 52 νεκρούς.

Σύμφωνα με τo Milenio TV ορισμένοι κρατούμενοι ενδέχεται να διέφυγαν, με συγγενείς των φυλακισμένων να δηλώνουν ότι άκουσαν πυροβολισμούς τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι εικόνες από τα μέσα ενημέρωσης κατέγραψαν τα οχήματα της αστυνομίας να περιπολούν στους κοντινούς δρόμους.

Οι συγγενείς φυλακισμένων που βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις για το επισκεπτήριο δήλωσαν πως είδαν κρατουμένους με εγκαύματα και πως οι αρχές έψαχναν για δραπέτες.

Η πολιτειακή κυβέρνηση Nuevo Leon ανακοίνωσε στο Twitter πως η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο αλλά δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το τι είχε συμβεί στη φυλακή Topo Chico. Το περιστατικό είναι το τελευταίο σε μια σειρά θανατηφόρων ταραχών τα τελευταία χρόνια στις υπερπλήρεις φυλακές της χώρας.

Η εξέγερση σημειώθηκε μερικές ημέρες πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου σε μια άλλη φυλακή στο βόρειο Μεξικό.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση