Αποκαλύψεις "φωτιά" για σχέση του πάπα Ιωάννη Παύλου Β' με παντρεμένη ακαδημαϊκό!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016 09:00 Αποκαλύψεις "φωτιά" για σχέση του πάπα Ιωάννη Παύλου Β' με παντρεμένη ακαδημαϊκό!
Αναστάτωση στο Βατικανό έχει προκαλέσει ντοκιμαντέρ του BBC που εστιάζει στη σχέση του πάπα Ιωάννη Παύλου Β' με την ακαδημαϊκό Άννα - Τερέζα Τιμιενιέτσκα.
 
Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί την ερχόμενη Δευτέρα και θα περιλαμβάνει μαρτυρίες ανθρώπων που ισχυρίζονται ότι ο πάπας Ιωάννης Παύλος Β' ήταν ερωτευμένος με την ακαδημαϊκό με καταγωγή από την Πολωνία και την Αμερική. Οι δυο τους συνεργάζονταν τη δεκαετία του '70, όταν ο Ποντίφικας ήταν ακόμα Καρδινάλιος και εκείνη έκανε την αγγλική μετάφραση στο βιβλίο του "The Acting Person".
 
"Περνούσε πάρα πολλές ώρες μαζί του, κάποιες φορές παρουσία της γραμματέας του, αλλά συνήθως ήταν οι δυο τους", λέει ο συγγραφέας Τζορτζ Κορνουελ.
 
Το 1995 η Τιμιενιέτσκα παντρεύτηκε έναν καθηγητή του Χάρβαρντ, αλλά συνέχισε να έχει στενή σχέση με τον πάπα, μέχρι τον θάνατό του το 2005.
 
 
Φυσικά, το ντοκιμαντέρ δεν αφήνει να εννοηθεί ότι ο Ποντίφικας παραβίασε τον όρκο αγαμίας, αλλά εστιάζει στη σχέση των δύο ανθρώπων και στις μαρτυρίες που τον θέλουν να είναι ερωτευμένος με την ακαδημαϊκό, η οποία έφυγε από τη ζωή το 2014.
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση