Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γυναίκες πιλότοι με μαντίλα σε ιστορική πτήση

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016 18:53 Γυναίκες πιλότοι με μαντίλα σε ιστορική πτήση

Οσο και αν για κάποιους ακούγεται περίεργο, ο αερομεταφορέας μιας μουσουλμανικής χώρας ήταν ο πρώτος στον κόσμο που εμπιστεύτηκε σε τρεις γυναίκες να είναι το πλήρωμα μιας πτήσης στο εξωτερικό και μάλιστα προς μια χώρα όπου στις γυναίκες απαγορεύεται ακόμη και να οδηγήσουν αυτοκίνητο. 

Πρόκειται για τις Βασιλικές Αερογραμμές του Σουλτανάτου του Μπρουνέι, οι οποίες εγκαινίασαν το δρομολόγιο προς στη Τζέντα, πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, όπου οι θρησκευτικοί ηγέτες – και όχι οι νόμοι του κράτους - απαγορεύουν σε γυναίκες αν οδηγούν αυτοκίνητο.

Η κυβερνήτις Σαρίφα Ρσαρένα Σουριάνι, η συγκυβερνήτις Ναντία Χασιέμ και η μηχανικός πτήσης Σαριάνα Νορντίν οδήγησαν για πρώτη φορά το αεροσκάφος σε αυτήν την πτήση διάρκειας περίπου 10 ωρών, στις 23 Φεβρουαρίου.

Για την επικεφαλής της πτήσης Σαρίφα Ρσαρένα Σουριάνι αυτό είναι το δεύτερο κατόρθωμα στη ζψωή της. Πριν από τρία χρόνια είχε γίνει η πρώτη γυναίκα κυβερνήτις αεροσκάφος σε εθνικό αερομεταφορέα χώρας της νοτιοανατολικής Ασίας.

Η Royal Brunei Airlines είναι αποφασισμένη να ενισχύσει τις θέσεις εργασίας για γυναίκες και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης μηχανικών αεροσκαφών το οποίο απευθύνεται και στα δύο φύλα. 

thetoc.gr