Τουρκία: Νέος τρόμος στην Κωνσταντινούπολη! Αναβλήθηκε το ντέρμπι Γαλατάσαραϊ - Φενέρ - Στέλνουν στην... Αττάλεια και την εθνική Τουρκίας!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016 19:56 Τουρκία: Νέος τρόμος στην Κωνσταντινούπολη! Αναβλήθηκε το ντέρμπι Γαλατάσαραϊ - Φενέρ - Στέλνουν στην... Αττάλεια και την εθνική Τουρκίας!
- Ο τρόμος βασιλεύει στην Κωνσταντινούπολη μια μέρα μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία
- Αναβλήθηκε το προγραμματισμένο για τις 20:00 ποδοσφαιρικό ντέρμπι ανάμεσα στη Γαλατάσαράι και τη Φενέρμπαχτσε
- Αιτία της αναβολής του τουρκικού ντέρμπι μια "πιθανή σοβαρή απειλή"
- Άκυρη και η προετοιμασία της εθνικής Τουρκίας που θα γινόταν στη Κωνσταντινούπολη - Τη στέλνουν στην Αττάλεια!
- Πληροφορίες πως η τουρκική αστυνομία αναζητά άλλους τρεις επίδοξους καμικάζι!
- Ο 24χρονος Τούρκος Μεχμέτ Οζτούρκ αναγνωρίστηκε ως ο καμικάζι που σκόρπισε το θάνατο το Σάββατο στην οδό του Πέρα

Ο τρόμος ζει και βασιλεύει στην Κωνσταντινούπολη! Μια μέρα μετά την επίθεση αυτοκτονίας στην «καρδιά» της πόλης με τους τέσσερις νεκρούς, η κατάσταση στην Τουρκία παραμένει στο... κόκκινο, με τις τουρκικές αρχές να αποφασίζουν την αναβολή του ποδοσφαιρικού ντέρμπι ανάμεσα στη Γαλατάσαραϊ και τη Φενέρμπαχτσε που ήταν προγραμματισμένο για τις 20:00 το βράδυ της Κυριακής.

Οι οπαδοί των δυο ομάδων απομακρύνθηκαν από το γήπεδο καθώς από το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε πως υπάρχουν «σοβαρές πληροφορίες» για πιθανή απειλή στην ασφάλεια.

Φωτογραφία ReutersΦωτογραφία Reuters

 

Η απόφαση αυτή ελήφθη από τον κυβερνήτη έπειτα από μία σύσκεψη με τις αθλητικές αρχές, διευκρίνισαν τα δίκτυα CNN-Türk και NTV. «Ο αγώνας μετατέθηκε μετά την αξιολόγηση μιας σοβαρής πληροφορίας» που έκανε λόγο για τον κίνδυνο επίθεσης, επισημαίνεται, χωρίς να δοθούν επιπλέον λεπτομέρειες, σε ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε.

Οι θεατές ενημερώθηκαν από τα μεγάφωνα του γηπέδου, ενώ τους ζητήθηκε να αποχωρήσουν άμεσα από το σημείο.

Δεν είναι όμως μόνο αυτή η ανησυχητική εξέλιξη. Όπως έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Μανώλης Κωστίδης, λόγω των φόβων για νέα τρομοκρατική επίθεση, ακυρώνεται και η προετοιμασία που επρόκειτο να κάνει η εθνική ομάδα της Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη! Οι Τούρκοι διεθνείς θα κάνουν την προετοιμασία τους στην Αττάλεια.

Όλα αυτά λίγες ώρες μετά από ομιλία του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, όπου ο πρόεδρος της χώρας δήλωσε ότι η Τουρκία δεν θα «παραδοθεί ποτέ στην ατζέντα του τρόμου».
Φωτογραφίες ReutersΦωτογραφίες Reuters

 

Αναγνωρίστηκε ο δράστης του μακελειού: 24χρονος Τούρκος τζιχαντιστής

Ένα εικοσιτετράωρο μετά το νέο μακελειό στην Τουρκία και τα στοιχεία του δράστη έχουν γίνει, πλέον, γνωστά. Η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ταυτοποίησε τον άνδρα που μέσα σε μία στιγμή πήρε μαζί του στο θάνατο τέσσερις ανθρώπους, αφήνοντας ακόμη στο πέρασμά του 36 τραυματίες.

Ο καμικάζι που ανατινάχθηκε στον πεζόδρομο που βρίσκεται "μια ανάσα" από την πλατεία Ταξίμ είναι ο 24 ετών Μεχμέτ Οζτούρκ. Η ταυτοποίηση έγινε με DNA το οποίο ταίριαξε με αυτό του πατέρα του, όπως ανακοίνωσε η τουρκική αστυνομία.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, η οικογένεια του δράστη είχε ενημερώσει πριν από αρκετούς μήνες την αστυνομία πως ο δράστης του μακελειού είχε χαθεί!

Ο Τούρκος υπουργός των Εσωτερικών, Εφκάν Αλά δήλωσε ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας, της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη, ήταν μέλος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Πρόκειται για τον Μεχμέτ Οζτούρκ, που ήταν γεννημένος το 1992 στην πόλη Γκαζιαντέπ της Νότιας Τουρκίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι τουρκικές αρχές.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι έχουν γίνει πέντε συλλήψεις για τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση, ενώ στρατιωτικός νόμος έχει επιβληθεί σε επτά επαρχίες. Για λόγους ασφάλειας έχουν απαγορευτεί οι εορτασμοί της γιορτής της άνοιξης (Newroz) σε αρκετές πόλεις, ενώ όπου έχουν επιτραπεί οι εορτασμοί, λαμβάνονται αυστηρά μέτρα ασφάλειας.

Ο Τούρκος υπουργός, τόνισε ότι οι τουρκικές υπηρεσίες εσωτερικής ασφάλειας επανεξετάζουν τα μέτρα ασφάλειας στη χώρα, ενώ επανέλαβε ότι η Τουρκία επιδιώκει τη συνεργασία με άλλες χώρες, στη μάχη κατά της τρομοκρατίας.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση