Ανακάλυψαν θαμμένη χρονοκάψουλα του 1795 στη Βουλή της Μασαχουσέτης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014 14:15 Ανακάλυψαν θαμμένη χρονοκάψουλα του 1795 στη Βουλή της Μασαχουσέτης

Το ακριβές περιεχόμενό της αναμένεται να ανακοινωθεί την προσεχή εβδομάδα 

Σε μια σπουδαία ανακάλυψη προχώρησαν εργάτες κατά τη διάρκεια εργασιών στο κτίριο της Βουλής της Μασαχουσέτης στη Βοστόνη των ΗΠΑ. Οι εργάτες βρήκαν εντελώς τυχαία μία ανεκτίμητης ιστορικής αξίας κάψουλα του χρόνου, την οποία «έχτισαν» το 1795 σε έναν τοίχο του κτιρίου της εποχής.

Το σπουδαίο εύρημα ήρθε στο φως το πρωί της Πέμπτης. Οι άνδρες του συνεργείου που πραγματοποιούσαν εργασίες αποκατάστασης υδραυλικής βλάβης στο κτίριο του Κοινοβουλίου εντόπισαν την «μηχανή του χρόνου», η οποία είχε τη μορφή ενός κλειστού κουτιού.
Αμέσως κάλεσαν έναν ιστορικό τέχνης του Μουσείου Καλών Τεχνών της Βοστόνης ο οποίος μετέβη στο σημείο και βοήθησε στην προσπάθεια αποκόλλησής της από τον τοίχο.
Σύμφωνα με πληροφορίες το κουτί είχαν κρύψει στον τοίχο οι Samuel Adams and Paul Revere κατά την ανέγερση του κτιρίου το 1795. 

Σύμφωνα με το BBC η κάψουλα, η οποία μεταφέρθηκε στο Μουσείο για να μελετηθεί διεξοδικά, φέρεται να εμπεριέχει ένα πιάτο του Revere, χειρόγραφες σημειώσεις και νομίσματα που χρονολογούνται από το 1600. Το ακριβές περιεχόμενό της αναμένεται να ανακοινωθεί την προσεχή εβδομάδα.


Στη φωτογραφία διακρίνεται ένα νόμισμα που πιθανότατα βρισκόταν μέσα στο κουτί του χρόνου


Αυτή η φωτογραφία έχει τραβηχτεί από κινητό τηλέφωνο και δείχνει την κάψουλα η οποία δεν έχει ακόμα αποκολληθεί


Εργάτες και ειδικοί προσπαθούν να αποκολλήσουν με ασφάλεια την κάψουλα

Η ανασκαφή ήρθε στο φως λίγους μόλις μήνες μετά την ανακάλυψη και άλλης χρονοκάψουλας από το κτίριο της Παλιάς Βουλής, το οποίο αποτέλεσε και την πρώτη έδρα της κυβέρνησης. Στην εν λόγω ξεχασμένη κάψουλα που χρονολογείται από το 1901 όταν ανοίχτηκε βρέθηκαν ένα ποτ πουρί από καλά διατηρημένα αρχεία, συμπεριλαμβανομένων αποκόμματα εφημερίδων, ένα βιβλίο για την εξωτερική πολιτική και μια επιστολή από τους δημοσιογράφους της εποχής.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση