Κλειστός ο εναέριος χώρος πάνω από το Λονδίνο - Χάος στις αερομεταφορές

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014 18:13 Κλειστός ο εναέριος χώρος πάνω από το Λονδίνο - Χάος στις αερομεταφορές

Τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα του κέντρου εναέριας κυκλοφορίας στο Σάνγουικ

Κλειστός παραμένει ο εναέριος χώρος πάνω από το Λονδίνο, έπειτα από τεχνικό πρόβλημα που προέκυψε στο σύστημα κέντρου ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στο Σάνγουικ, με αποτέλεσμα οι πτήσεις που κατευθύνονταν σε όλα τα αεροδρόμια της βρετανικής πρωτεύουσας να αναγκαστούν να προσγειωθούν σε αερολιμένες άλλων πόλεων.

Η εκπρόσωπος του αεροδρομίου Χίθροου, Μαριάνα Πανίτζα, δήλωσε στο CNN πως σημειώθηκε «διακοπή ρεύματος στο κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στο Σάνγουικ που ελέγχει τον εναέριο χώρο του Λονδίνου».

Σύμφωνα με το μήνυμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Eurocontrol, το οποίο έχει το συνολικό έλεγχο του εναέριου χώρου της Ευρώπης, το πρόβλημα εντοπίζεται σε κάποιον διακομιστή ο οποίος δεν ανταποκρίνεται πιθανότατα γιατί υπάρχει πρόβλημα με κάποια εγκαταστημένη εφαρμογή.

Στη σύντομη ανακοίνωση διευκρινίζεται πως το πρόβλημα δεν αφορά στο server που προστατεύει την ιστοσελίδα από επιθέσεις χάκερς.

protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση