Κένυα: Θαύμα στα συντρίμμια! Βρήκαν ζωντανό βρέφος 1,5 έτους!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Μαΐου 2016 11:08 Κένυα: Θαύμα στα συντρίμμια! Βρήκαν ζωντανό βρέφος 1,5 έτους!
Εκεί όπου η ελπίδα είχε χαθεί. Εκεί όπου δεκάδες έχασαν τη ζωή τους. Εκεί, ένα βρέφος 1,5 έτους κατάφερε να επιζήσει. Και τέσσερις μέρες μετά την κατάρρευση κτιρίου στην Κένυα, βγήκε ζωντανό για να μας θυμίσει πως θαύματα γίνονται.

Πρόκειται για ένα κοριτσάκι που κατάφερε να μείνει ζωντανό 80 ώρες στα συντρίμμια κτιρίου που κατέρρευσε την περασμένη Παρασκευή εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων που έπληξαν την πρωτεύουσα της Κένυας, Ναϊρόμπι.

Φωτογραφία Ερυθρός Σταυρός ΚένυαςΦωτογραφία Ερυθρός Σταυρός Κένυας

 

Το κοριτσάκι, που δεν είναι περισσότερο από 1,5 έτους, βρέθηκε σε ένα καλάθι, τυλιγμένο με μια κουβέρτα. Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό της Κένυας, το παιδί έμεινε εγκλωβισμένο στα συντρίμμια σχεδόν 80 ώρες και τα σωστικά συνεργεία την εντόπισαν και την απεγκλώβισαν στις 04:00 τα ξημερώματα της Τρίτης.

«Φαίνεται αφυδατωμένη αλλά χωρίς εμφανή τραύματα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κενυάτα και της παρέχονται οι πρώτες βοήθειας» αναφέρει η ανακοίνωση του Ερυθρού Σταυρού Κένυας.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, ο απολογισμός των νεκρών ανέρχεται μέχρι στιγμής σε 21. Διασώστες είχαν δηλώσει τη Δευτέρα (02.05.2016) ότι οι πιθανότητες να βρεθούν περισσότεροι επιζώντες είναι ελάχιστες, μετά την κατάρρευση του κτιρίου το βράδυ της Παρασκευής.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ - ΜΠΕ

newsit.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση