Η σκιά του φόβου πάνω από τον Γύρο Γαλλίας -Επιστρατεύουν 23.000 αστυνομικούς

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016 00:17 Η σκιά του φόβου πάνω από τον Γύρο Γαλλίας -Επιστρατεύουν 23.000 αστυνομικούς

Εχουν περάσει μήνες από τον εφιάλτη που έζησε το Παρίσι, όταν τρομοκράτες αιματοκύλισαν την πόλη του φωτός, αλλά ο φόβος πλανάται ακόμη πάνω από τη Γαλλία.

Ενδεικτικό αυτού το γεγονός ότι θα επιστρατευθούν 23.000 αστυνομικοί, ακόμη και οι ειδικές δυνάμεις, για τον φετινό Γύρο Γαλλίας, σε μία προσπάθεια να μην υπάρξει κανένα δυσάρεστο περιστατικό.

Η Γαλλία είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν τζιχαντιστές σκότωσαν 130 ανθρώπους στο Παρίσι, ενώ τα μέτρα επεκτάθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, προκειμένου να καλύψουν το Euro, αλλά και τον Γύρο Γαλλίας, που θα διεξαχθεί στις 2-24 Ιουλίου.

Την Τρίτη, ο υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ, ανακοίνωσε τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας μετά από τη συνάντησή του με τον διευθυντή του Γύρου Γαλλίας, Κριστιάν Προυντόμ. Η προστασία της διοργάνωσης είναι αρκετά δύσκολη, καθώς οι φίλαθλοι συγκεντρώνονται σε δρόμους για να δουν τους ποδηλάτες, σε μία τεράστια διαδρομή.

Πέρα από τους 23.000 αστυνομικούς, αξιολογείται και η ανάγκη μεγαλύτερης εμπλοκής των δυνάμεων ασφαλείας, δήλωσε ο Καζνέβ, ο οποίος ζήτησε τη συμμετοχή και της GIGN- της ελίτ των ειδικών δυνάμεων της Γαλλίας- προκειμένου να ακολουθούν τους ποδηλάτες έως το τέλος της διοργάνωσης και να είναι σε ετοιμότητα να παρέμβουν ανά πάσα στιγμή, αν κριθεί απαραίτητο.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση