Ήρθη ο αποκλεισμός στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Γαλλία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016 19:13 Ήρθη ο αποκλεισμός στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Γαλλία

Μόνο σε ένα σταθμό οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Ήρθη ο αποκλεισμός σε όλες τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Γαλλία από όσους διαμαρτύρονται για την αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Μόνο σε έναν σταθμό συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις, μετέδωσε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο τη γαλλική κυβέρνηση.

«Ο αποκλεισμός σε όλες τις εγκαταστάσεις ήρθη και πλέον η πρόσβαση είναι ελεύθερη, εκτός από εκείνη στο Γκαρζενβίλ (περιοχή Παρισιού) όπου η απεργία συνεχίζεται» ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Μεταφορών, ο οποίος διευκρίνισε ότι σε 15 σταθμούς αποθήκευσης εκ των 100 που απαριθμεί η χώρα ο αποκλεισμός έχει αρθεί χωρίς να καταγραφθεί κανένα επεισόδιο με τις δυνάμεις επιβολής της τάξης.

Ο αποκλεισμός των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων και διυλιστηρίων προκάλεσε προβλήματα στην προμήθεια καυσίμων στη Γαλλία τις τελευταίες ημέρες.

Έξι εκ των 8 διυλιστηρίων της χώρας παραμένουν εκτός λειτουργίας ή υπολειτουργούν την Παρασκευή.

«Οι εγκαταστάσεις, όπου υπήρξε άρση του αποκλεισμού, θα συμβάλουν προκειμένου να αυξηθούν οι δυνατότητες διανομής κι ως εκ τούτου η τροφοδότηση όλο και περισσότερων πρατηρίων καυσίμων» επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου, που επίσης υπογράμμισε ότι καταγράφεται μια βελτίωση στο μέτωπο των καυσίμων σε ολόκληρη την χώρα.

«Συνολικά γύρω στο 20%» των πρατηρίων καυσίμων αντιμετωπίζει προβλήματα, όμως «αυτό βελτιώνεται παντού, σε όλες τις περιοχές. Αυτό θα βελτιωθεί περισσότερο στο Βορρά και θα υπάρξει μια καλή βελτίωση και στο δυτικό τμήμα (της χώρας). Καταγράφεται επίσης μια τάση βελτίωσης σε όλες τις περιοχές» περιλαμβανομένης της περιοχής του Παρισιού, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο πετρελαϊκός όμιλος Total γνωστοποίησε ότι στο δίκτυό του, που αποτελείται από 2.200 βενζινάδικα, λίγο λιγότερο από το 1/3 εξ αυτών (οι 741) δεν λειτουργούν καθόλου ή μερικώς και ότι σχεδόν 70 έχουν επιταχθεί από τις αρχές προκειμένου να προμηθεύουν με καύσιμα τις υπηρεσίες που έχουν προτεραιότητα.

newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση