Άγρια επεισόδια εθνικιστών- αντιφασιστών στη Βιέννη -Τραυματίστηκαν 13 άτομα (φώτο)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016 09:48 Άγρια επεισόδια εθνικιστών- αντιφασιστών στη Βιέννη -Τραυματίστηκαν 13 άτομα (φώτο)

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν στη Βιέννη, ανάμεσα σε εθνικιστές και μέλη του αντιφασιστικού κινήματος, με συνέπεια να τραυματιστούν 13 άνθρωποι.

Οι αναταραχές ξέσπασαν όταν τα περίπου 1.000 άτομα που συμμετείχαν σε πορεία του κινήματος για την προάσπιση της «εθνικής ταυτότητας» των Αυστριακών άλλαξαν την προσυμφωνημένη διαδρομή τους και συγκρούστηκαν με εκείνους που συμμετείχαν σε αντιδιαδήλωση του αντιφασιστικού κινήματος.

«Συνολικά τραυματίστηκαν 13 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων αστυνομικών», ανακοίνωσε η αστυνομία.

Σε έναν από τους εθνικιστές ασκήθηκε ποινική δίωξη βάσει ενός νόμου του 1947 που απαγορεύει την άρνηση του Ολοκαυτώματος και των ναζιστικών εγκλημάτων. Επτά άτομα συνελήφθησαν επειδή πέταξαν πέτρες και μπουκάλια εναντίον των εθνικιστών.

Η αστυνομία επενέβη επανειλημμένα κατά τη διάρκεια της πορείας και της αντιδιαδήλωσης για να καταστείλει ταραχές. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού.

Το λεγόμενο «ταυτοτικό» κίνημα της Αυστρίας προβάλλει το ιδεώδες της εθνικής ταυτότητας κι αντιτίθεται στην παγκοσμιοποίηση και τον πολυπολιτισμό. Πολλοί υποστηρικτές του ανήκουν σε ακροδεξιούς κύκλους.

iefimerida.gr
Προσαρμοσμένη αναζήτηση