Δήλωση στήριξης της Μόσχας από τον Φρανσουά Ολάντ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014 19:18 Δήλωση στήριξης της Μόσχας από τον Φρανσουά Ολάντ

Δήλωση στήριξης της Μόσχας και του Βάλντιμιρ Πούτιν, στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει με την ΕΕ, λόγω της ουκρανικής κρίσης, από τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, κατά την άφιξή του στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο Ολάντ τάχθηκε υπερ της αποκλιμάκωσης των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία, επισημαίνοντας πως το συμφέρον όλων είναι να βρεθούν γρήγορα λύσεις.

«Πιστεύω ότι σήμερα, αν οι κινήσεις της Ρωσίας είναι αυτές που αναμένουμε, δεν υπάρχει λόγος να ανακοινώσουμε νέες κυρώσεις», δήλωσε ο Ολάντ, εκτιμώντας «ότι αντίθετα θα είναι πρόσφορο να εξετάσουμε πώς μπορούμε να δεσμευθούμε και εμείς σε μια αποκλιμάκωση».

«Από τη στιγμή που η Ρωσία δεσμευθεί σε μια διαδικασία που μπορεί να είναι αυτή της επίλυσης της κρίσης στην Ουκρανία, δεν υπάρχει λόγος να παρατείνουμε αυτή την κατάσταση», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Το συμφέρον όλων, το συμφέρον της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Ευρώπης είναι να μπορέσουν να βρεθούν γρήγορα λύσεις», κατέληξε ο Φρανσουά Ολάντ.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση